Middel 1

Zwembad Wolfslaar open deze week, dankzij samenwerking met Breda Actief

De schoolvakanties zijn weer voorbij, maar het zomerweer nog niet! Het kwik stijgt deze week naar maar liefst 28 graden. Tel daar het stralende zonnetje bij op, en je hebt alle ingrediënten voor de perfecte nazomerweek bij zwembad Wolfslaar. Toch dreigde de waterpret deze week letterlijk in het water te vallen door een personeelstekort. Dankzij de inzet van acht gecertificeerde sportcoaches van Breda Actief, kan Wolfslaar deze week gelukkig toch gewoon open.

Iedereen in beweging!
“Normaal gesproken staan we met onze sportcoaches in de wijk en voor de klas”, vertelt Pleuni Rijvers, consulent bij Breda Actief. “We hebben net de kick-off week gehad. Doordat we aan het begin van het schooljaar staan, kunnen er deze week uren vrijgemaakt worden. Het valt misschien niet onder onze ‘officiële’ werkzaamheden, maar op deze manier dragen we net zo goed ons steentje bij aan het in beweging brengen van Bredanaars.”

Pim de Jager, locatiemanager van Wolfslaar, is erg blij met deze samenwerking. “Er is fantastische weer voorspeld en door de hulp van de sportcoaches kunnen we nog vele Bredase zwemmers laten genieten van ons mooie Wolfslaar!”

Samenwerking
De samenwerking kwam eigenlijk per toeval tot stand. Moniek Derks, directeur van Breda Actief, zwemt zelf bijna dagelijks bij Wolfslaar. “We raakten in gesprek over de kwakkelende zomer, openstelling van het bad en de mooie weersvoorspellingen”, vertelt Pim. “En daar zag Breda Actief meteen een kans om te ondersteunen. Na één telefoontje was het geregeld. Zo kunnen we iedereen nog een week langer laten genieten van ons mooie buitenzwembad!”

Agenda