Middel 1

X-kids Herfsteditie

Wat hebben we weer genoten tijdens de X-kids activiteiten vorige week. Met maar liefst 260 aanmeldingen hebben we 2 dagen lang weer volop sport en spel gedaan. Een ding is zeker: in alle gebieden hebben de kids zich weer goed vermaakt!   

Sport en Spel op woensdag

Op woensdag was de aftrap in sporthal Raaimoeren met X-kids Power! Onder begeleiding van de wijksportcoaches hebben de kinderen verschillende turntechnieken gedaan met als afsluiter een leuk spel. Dit in samenwerking met de Turnvereniging Breda Gym, die ervoor zorgde dat wij alle acrobatische voorwerpen konden gebruiken.

’s Middags gingen we verder met 3 verschillende stoere activiteiten. Namelijk lasergamen, zelfverdediging en paintball! Het lasergamen vond plaats in de IJpelaar en werd verzorgd door onze sportcoaches. Bij de zelfverdedigingsactiviteit hebben we samen met NG Wing Chun aan onze zelfverdedigingstechnieken gewerkt. Als laatst hebben de kinderen in de gymzaal in Princehage elkaar bekogelt met roze ballen!

X-kids on Ice op donderdag

Op donderdag hebben we een stedelijke activiteit gehad, namelijk schaatsen! De groepen waren onderverdeeld in de ochtend en middag om zoveel mogelijk kinderen mee te laten doen. Bij het schaatsen waren de sportcoaches aanwezig als begeleiding en gaf Schaatsschool Jollyicesports een cursus om de fijne kneepjes van het schaatsen te leren. Kortom een erg leuke en leerzame dag op het ijs!

Nieuwsgierig?

X-kids wordt elke schoolvakantie georganiseerd voor kinderen om ze meer te laten bewegen door middel van sport en spel. Lijkt het jou ook leuk om volgende keer mee te doen? Hou dan de website in de gaten voor meer informatie rondom de activiteiten in de kerstvakantie!

Waarom X-kids?

X-kids activiteiten worden georganiseerd door Breda Actief om kinderen meer te laten bewegen. Dit doen we in samenwerking met de Gemeente Breda en onze wijksportcoaches. Zo organiseren we verschillende activiteiten tijdens een vakantie waar kinderen zich voor aan kunnen melden. Op deze manier is het geheel gratis en krijgen ze (extra) beweging.

Agenda