Middel 1

Wandeltrainers en vrijwilligers gezocht!

Tijdens de West-Brabantse Wandel Challenge gaan mensen werken aan hun conditie. 12 weken lang wordt er met een gezellige groep gewandeld in de eigen buurt. Dit gebeurt onder begeleiding van wandeltrainers, vrijwilligers en professionals, zoals huisartsen of fysiotherapeuten. Wil jij je steentje bijdragen? Dan ben je van harte welkom!

De Wandel Challenge is een jaarlijks terugkerend evenement waar mensen op een laagdrempelige manier een eerste stap zetten om te gaan bewegen. Wekelijks wordt er vanaf verschillende locaties in Breda gewandeld. De bedoeling is dat de conditie van de deelnemers langzaam wordt opgebouwd. Juist ook die van mensen met een chronische aandoening zoals diabetes, COPD en dergelijke.

“Het actief buiten zijn zorgt naast een betere conditie ook voor een positief effect op het medicijngebruik van diabetespatiënten. Sommige fanatiekelingen begonnen met 3 kilometer, maar lopen nu fluitend de 10 kilometer uit.” Aldus Claudia Rens, beweegcoach Breda Actief.

Vrijwilligers gezocht!

Om deze prestatie te behalen, gaan de deelnemers vanaf april 12 weken lang elke week wandelen. Dat gebeurt onder leiding van wandeltrainers en vrijwilligers. Breda Actief is daarom op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de wandelaars te begeleiden en elke week een passende wandeling uit te zetten in de eigen buurt of gemeente. Daarvoor ontvangen zij een onkostenvergoeding.

Aanmelden

Iedereen die geïnteresseerd is om samen met mensen met diabetes of een andere chronische aandoening aan de slag te gaan, kan contact opnemen met Claudia Rens via c.rens@breda-actief.nl of bellen naar 076 523 3555.

Agenda