Middel 1

Voorbereidingen Koningsspelen in volle gang

De Koningsspelen zijn ‘pas’ op 12 april, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang! En dit jaar zijn de Spelen anders dan anders.

Voorgaande jaren werden de Koningsspelen door Breda Actief op vier verschillende plaatsen in Breda georganiseerd. Dit jaar hoeven de scholen niet naar de Koningsspelen toe te komen, maar komen de Koningsspelen naar de scholen toe! In tegenstelling tot voorgaande jaren organiseert Breda Actief de koningsspelen niet alleen, maar samen met de deelnemende basisscholen in Breda.  Op maar liefst 15 verschillende locaties gaan er op 12 april ruim 7.300 leerlingen deelnemen aan deze sportdag.

Door de organisatie samen op te pakken, is het mogelijk om nóg meer kinderen samen te laten genieten van al het sport- en spelplezier tijdens deze feestelijke dag. Verenigingen uit de wijk zetten zich in om een maatschappelijk steentje bij te dragen aan de gezondheid van de kinderen door clinics aan te bieden. Samenwerkingspartners Deltalent en Teamplay@NAC zullen die dag, samen met verschillende sportverenigingen, aanwezig zijn om de kinderen te laten proeven van hun sport. Studenten van verschillende opleidingen (De Rooi Pannen, Fontys Sporthogeschool, CIOS en ROC Tilburg) werken hard aan het inhoudelijke programma als schoolopdracht. 

Kortom, verschillende organisaties, partners, scholen en Breda Actief werken samen aan een leuke, duurzame en uitdagende sportdag en doen er alles aan om de Koningsspelen 2019 tot een succes te maken!

Agenda