Middel 1

Veel sport en spel plezier door de SummerviBes Springbreak

Wat was het weer een sportieve vakantie! Bijna 400 Bredase jongeren hebben zich flink vermaakt tijdens de SummerviBes Springbreak. Met de uitdagende on- en offline activiteiten heeft niemand van 6 t/m 23 jaar zich hoeven te vervelen.

Esportstoernooien
In samenwerking met Gemeente Breda, NAC Maatschappelijk en mCon esports organiseerde Breda Actief vijf esportstoernooien. Speciaal voor iedereen van 10 t/m 26 jaar uit Breda! Hierbij konden de jongeren hun FIFA21, Super Smash Bros. Ultimate, Pokémon GO, Mario Kart en Rocket League skills laten zien. Máár er kan er maar één de beste zijn natuurlijk. De winnaars gingen er vandoor met mooie prijzen, zoals giftcards voor de spelcomputer waar ze op speelden, een Funkopop en nog veel meer!

NAC Fundag
Meer dan 100 kinderen kwamen af op de NAC Fundag. Alle Bredase jongeren van 6 t/m 17 jaar konden hier voetballen, dansen, drummen en gamen bij Brabantpark Epelenberg. De kinderen waren enthousiast, zo merkte ook sportcoach Nika: ”Je merkt dat er veel animo is om lekker naar buiten te gaan en wat te doen.” Met sport, spel en cultuur activiteiten zit er voor iedereen wel wat bij. ”Ik heb net gedrumd, gevoetbald en gejongleerd”, vertelt één van de kinderen. Ook het gamen viel in de smaak. Rondom de Nintendo Switch was het druk, want daar was het Mario Kart toernooi in volle gang. ”Mario Kart is echt héél leuk!”, horen we als we voorbijlopen.


Wijkactiviteiten en X-Kids sport en spel activiteiten

Door heel de stad waren er verschillende wijksportactiviteiten. Zo konden de kinderen deze vakantie gaan suppen, BMX’en en voetgolven! Kinderen van het speciaal onderwijs waren daar natuurlijk ook van harte welkom! Sportcoach Jasper vertelt dat hij blij is met de activiteiten: ‘’Het is fijn dat de kinderen buiten actief bezig kunnen zijn en iedereen doet het super goed!’’ Lijkt jou dit ook leuk? Dan kan jij, ook nu het geen vakantie meer is, meedoen met de wijkactiviteiten. Benieuwd naar wat er te doen is bij jou in de buurt? Bekijk hier ons wijksport programma.

 

 

 

 

 

 

Agenda