Middel 1

Jeugd leeft zich uit tijdens Urban Sports & Culture Maand

De hele maand mei stond in het teken van Urban Sports & Culture. Door de hele stad werden in verschillende wijken activiteiten en workshops aangeboden. Zo kon er volop worden meegedaan met breakdancen, freerunnen, basketballen en skaten.

De Urban Sports & Culture Maand is een vervolg van de Urban Sports Week die in 2018 werd georganiseerd als opdracht voor de studenten van de opleiding Sportkunde. De afgelopen maand kwamen er meer dan 300 kinderen af op de verschillende activiteiten in de wijken. Elke keer was er een andere activiteit in een andere wijk zodat iedereen aan alles mee kon doen.

“Dit jaar hebben we het anders aangepakt dan vorig jaar. Zo organiseerden we toen alle activiteiten bij Pier 15. Dit jaar zijn we de wijken in gegaan om de kinderen op te zoeken. Dat is super bevallen! Wellicht een concept om verder uit te breiden waarin we de cultuurkant meer willen betrekken en nog meer partners in de wijken.” Aldus Joan Kuipers van de organisatie.

Woensdagmiddag 29 mei was de afsluiting van de Urban Sports & Culture Maand. Tijdens deze sportieve middag kwamen er meer dan 100 kinderen naar het skatepark Pier 15 om deel te nemen aan verschillende workshops. “Het was echt leuk! Ik had de basketbal clinic bij mij in de buurt gemist. Gelukkig konden we vandaag nog een keer aan alle sporten meedoen, en heb ik alsnog mee kunnen basketballen!” zei één van de deelnemers tijdens de afsluiting. Het was een mooie, zonnige middag op een prachtige urban locatie om deze sportieve maand mee af te sluiten.

Agenda