Middel 1

Meer dan honderd voetballers, zestien teams en sportief gespeelde wedstrijden op hoog niveau! De Ramadan Cup 2021 is voorbij. Na twee voorrondes verspreid door Breda, streden op vrijdag 30 april de beste acht teams om de winst. Vanwege corona werd er zonder publiek gevoetbald, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zo’n vijftig jongeren verzamelden zich vrijdag op de velden van S.V. Advendo. Na een korte warming-up, die voor veel teams bestond uit gezamenlijk een balletje trappen, klonk het startsein. Onder leiding van scheidsrechters van NAC Maatschappelijk werd er ruim twee uur lang gevoetbald. Sterren van Morgen won het toernooi in een spannende finale tegen Team West met 1-0.

Goede sfeer
Ondanks dat er geen publiek was, was het gezellig druk.  Teams die niet op het veld stonden, zorgden voor een goede sfeer en aanmoediging langs de lijn. Sportcoach Younes kijkt terug op een geslaagd toernooi: “Voor mij staat voetballen in de ramadan garant voor plezier, samenhorigheid en respect. Dat zie je tijdens het toernooi echt terug!”

Meer energie
Een groot deel van de deelnemers doet mee met de ramadan en eet en drinkt niet tussen zonsopgang en zonsondergang. Voorgaande jaren was het toernooi in de nacht, zodat spelers na de iftar hun energie kwijt konden. Vanwege corona was dat dit jaar niet mogelijk en werden de wedstrijden overdag gespeeld. “Vanmiddag was ik wel wat moe, maar van het voetballen krijg ik echt weer energie, bedankt voor de organisatie”, aldus een van de finalisten.

Organisatie
Het Ramadan toernooi is een jaarlijks terugkerende samenwerking met Sterren Van Morgen.

Agenda