Middel 1

Sportieve wijkambassadeurs gezocht!

Breda Actief is op zoek naar sportieve jongeren vanaf 15 jaar die hun enthousiasme voor sport over willen brengen aan kinderen en andere leeftijdsgenoten. Zij kunnen gratis deelnemen aan de cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’. Deze start op 28 januari.

Van een toernooi organiseren voor de buurt en meehelpen met sportieve activiteiten op een basisschool, tot het ondersteunen van activiteiten om jongeren meer bij de wijk te betrekken. Tijdens de cursus Citytrainers leren de jongeren het allemaal! De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten waarbij de Citytrainers in spé toewerken naar een eindactiviteit. Vervolgens wordt er 15 uur praktijkervaring opgedaan bij bijvoorbeeld een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten. Tijdens de cursus komen onder andere de eigen presentatie, lesopbouw, de rol als spelbegeleider, conflicthantering en werving en selectie aan bod.

Als de theorie en praktijk succesvol afgerond worden, krijgen de deelnemers een erkend certificaat”, licht projectleider Klaartje Oerlemans toe. “Ze mogen zichzelf dan officieel Citytrainer noemen, en mogen ‘los’ in Breda met hun eigen toffe ideeën! Zo kunnen de Citytrainers aan de slag met het ondersteunen en organiseren van sportieve activiteiten in de wijk en bij sportverenigingen en tijdens evenementen.

Werken aan persoonlijke groei
De Citytrainers zorgen er elke keer weer voor dat ik trots op ze ben,” vertelt Klaartje. “Je ziet een enorm verschil tussen het moment van binnenkomsten het moment dat ze hun certificaat in ontvangst nemen. De sfeer in de groep is steeds goed, de energie straalt ervan af en bij iedereen groeit het zelfvertrouwen. Van die resultaten word ik heel blij en enthousiast! Dan ben ik echt trots dat ik samen met mijn collega’s een bijdrage heb kunnen leveren aan de persoonlijke groei van een Citytrainer.

Meer sportievelingen gezocht!
Iedereen die nieuwsgierig is geworden naar de cursus Citytrainer ‘Ik train mijn stad’ kan op de Citytrainer-pagina terecht voor meer informatie en om zich aan te melden. Nog vragen? Stuur een mailtje naar citytrainers@breda-actief.nl of bel naar 076 – 52 33 555 (Klaartje Oerlemans).

Sportambassadeurs voor heel Breda
Breda Actief vindt het belangrijk dat ook andere organisaties in Breda kunnen profiteren van de inzet van de Citytrainers. De gecertificeerde Citytrainers kunnen bij evenementen worden ingezet om vrijwillig de sportieve activiteiten voor hun rekening te nemen of zelfstandig iets te organiseren. Ze zijn de sportambassadeurs binnen hun wijk die met hun activiteiten de leefbaarheid en sociale samenhang in hun buurt vergroten. Breda Actief blijft ze ook na de cursus ondersteunen met ideeën, materialen en de promotie van hun evenementen.

Agenda