Middel 1

samen in beweging

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, opleiding fysiotherapie van Avans Hogescholen, Breda Actief en de beweegaanbieders in de wijk, samenwerken om de doelgroep van 65+ te stimuleren om te bewegen. Het gaat met name om de groep die moeite heeft met bewegen, het lastig vindt om te gaan bewegen of juist de fitheid wil verbeteren. 

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! Het project bestaat uit twee onderdelen: een beweegtest, gevolgd door een beweegprogramma van acht weken waarin je elke week kennis kunt maken met een beweegmogelijkheid in je wijk.

 

Beweegtest

De beweegtest bestaat uit het invullen van een vragenlijst en fysieke testonderdelen om de algehele fitheid in kaart te brengen. Na de test vindt een gesprek plaats om de resultaten te bespreken en na te gaan of er interesse is in het beweegprogramma. Hier kunnen deelnemers zich ook direct voor aanmelden.

 

Beweegprogramma

Vrijdag 16 november was de Beweegtest in Noord-Oost. We gaan nu over tot samen bewegen.  Vanaf 3 december gaan we 8 weken starten met het beweegprogramma. Ook al ben je niet aanwezig geweest bij de Beweegtest, dan mag jij toch meedoen met het beweegprogramma.

Het programma duurt 8 weken waarin mensen samen kennismaken met sportaanbieders in de wijk. Op deze manier ervaar je welke beweegvorm er bij jou past. We zorgen dat er altijd een manier is voor jou om ook gezellig mee te bewegen. Na het programma kijken wij samen met jou naar een mogelijk vervolg om ook structureel te blijven bewegen.

DagTijdLocatieAdresPostcodeStart- en einddatum
Maandag9.00 tot 10.15 uurRacketcentrum / Crazy Kangeroo BredaTerheijdenseweg 5004826 AB Breda3 december t/m 28 januari
(m.u.v. de kerstweek)
Woensdag9.00 tot 10.15 uurGymzaal WisselaarTielrodestraat 464826 CN Breda5 december t/m 30 januari
(m.u.v. de kerstweek)

Meedoen? Dan kan dat voor 15 euro (BredaPas: 7,50). Aanmelden doe je door te mailen naar sameninbeweging@breda-actief.nl.
Wil je graag mee informatie? Neem dan contact op met Joan Kuipers door te bellen naar 076-523 3555.

 

Wat kun je verwachten?

Bekijk onderstaande film om een impressie te krijgen van de beweegtest en het beweegprogramma die in november 2016 in de Haagse Beemden zijn georganiseerd.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Samen in Beweging of wil je meedoen, neem dan contact op met Joan Kuipers 076 52 33 555 of mail naar j.kuipers@breda-actief.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Agenda