Middel 1

samen in beweging

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, Breda Actief en beweegaanbieders in de wijk, samenwerken om 60-plussers te stimuleren om te bewegen. 

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! Het project bestaat uit twee onderdelen: een beweegtest, gevolgd door een beweegprogramma van acht weken waarin je elke week kennis kunt maken met een beweegmogelijkheid in je wijk.

Vind je het lastig om te gaan bewegen, heb je moeite met bewegen of wil je juist fitter worden? Dan is de beweegtest wat voor jou!


Beweegtest

Tijdens de beweegtest wordt er gekeken naar je dagelijkse bewegingen op gebied van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De test wordt op jou afgestemd, ook als je mogelijkheden beperkt zijn (geworden). Juist dan ben je van harte welkom!

De beweegtest wordt afgesloten met een persoonlijk gesprek. Je wordt dan geïnformeerd over beweegmogelijkheden bij jou in de buurt. Weet je nog niet waar jouw interesses liggen? Doe dan mee met het beweegprogramma waarin je kennismaakt met verschillende vormen van bewegen!


Beweegprogramma

Tijdens het beweegprogramma maak je kennis met verschillende beweegmogelijkheden. Het programma duurt 8 weken waarin je samen elke week een andere beweegmogelijkheid uitprobeert bij een sportaanbieder bij jou in de buurt. Zo ontdek je wat je leuk vindt, maar is het ook heel gezellig om dit samen met buurtgenoten te kunnen doen! We zorgen dat er altijd een manier is voor jou om gezellig mee te bewegen. Na het programma kijken wij samen met jou naar een mogelijk vervolg om ook structureel te blijven bewegen.

Benieuwd wanneer de volgende cursus weer van start gaat? Of heb je vragen over bewegen bij jou in de buurt? Neem dan contact op met Joan Kuipers (consulent sport en bewegen) via sameninbeweging@breda-actief.nl of bel 076 523 35 55.


Wat kun je verwachten?

Bekijk onderstaande film om een impressie te krijgen van de beweegtest en het beweegprogramma.


Meer weten?

Wil je meer weten over Samen in Beweging of wil je meedoen? Neem dan contact op met Joan Kuipers 076 52 33 555 of mail naar j.kuipers@breda-actief.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Agenda