Middel 1

samen in beweging

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, opleiding fysiotherapie van Avans Hogescholen, Breda Actief en de beweegaanbieders in de wijk, samenwerken om 55-plussers te stimuleren om te bewegen. Het gaat met name om de groep die moeite heeft met bewegen, het lastig vindt om te gaan bewegen of juist de fitheid wil verbeteren. 

Regelmatig bewegen geeft een voldaan gevoel en samen bewegen is bovendien erg gezellig! Het project bestaat uit twee onderdelen: een beweegtest, gevolgd door een beweegprogramma van acht weken waarin je elke week kennis kunt maken met een beweegmogelijkheid in je wijk.


Beweegtest

Vrijdag 15 november 2019 vindt in Tuinzigt, Westerpark, Heilaar en Haagpoort de Beweegtest plaats. De Beweegtest bestaat uit het invullen van een vragenlijst en fysieke testonderdelen om de algehele fitheid in kaart te brengen. Na de test vindt een gesprek plaats om de resultaten te bespreken en wordt er informatie gegeven over beweegmogelijkheden in Breda. Inschrijven voor de test kan door het onderstaande formulier in te vullen:

Wil je deelnemen aan de gratis beweegtest op 15 november 2019 bij MyLife?
Welk dagdeel heeft jouw voorkeur op 15 november 2019?
Voelt u zich in het dagelijks leven, op wat voor manier dan ook, enigszins beperkt?
Wat voor beperking
Na aanmelding ontvang je uiterlijk 5 november een bevestiging met de exacte tijd van jouw beweegtest. Is vervoer een probleem? Neem telefonisch contact met ons op zodat we naar de mogelijkheden kunnen kijken: 076 523 35 55.
We nemen (telefonisch) contact met je op.

 


Beweegprogramma

Weet je nog niet waar jouw interesses liggen? Dan kan je meedoen aan het Beweegprogramma dat vanaf 2 december start. Ook al ben je niet aanwezig geweest bij de Beweegtest, dan kun jij toch meedoen met het beweegprogramma. Het programma duurt 8 weken waarin je samen kennismaakt met sportaanbieders in de wijk. Op deze manier ervaar je welke beweegvorm er bij jou past. We zorgen dat er altijd een manier is voor jou om ook gezellig mee te bewegen. Na het programma kijken wij samen met jou naar een mogelijk vervolg om ook structureel te blijven bewegen.

Meedoen? Dan kan dat voor 15 euro (BredaPas: 7,50). Aanmelden doe je door te mailen naar sameninbeweging@breda-actief.nl.

Meer informatie? Neem dan contact op met Joan Kuipers door te bellen naar 076-523 3555.


Wat kun je verwachten?

Bekijk onderstaande film om een impressie te krijgen van de beweegtest en het beweegprogramma die in november 2016 in de Haagse Beemden zijn georganiseerd.


Meer weten?

Wil je meer weten over Samen in Beweging of wil je meedoen, neem dan contact op met Joan Kuipers 076 52 33 555 of mail naar j.kuipers@breda-actief.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Agenda