Middel 1

citytrainer volwassenen & senioren

Maak jij graag andere Bredanaars enthousiast om meer te gaan bewegen of sporten? Wil jij je netwerk uitbreiden? Heb je toffe ideeën die je maar al te graag wil uitvoeren? Schrijf je dan in! De volgende cursus gaat op 10 februari 2020 van start!

Wat is een Citytrainer?

De cursus Citytrainers Volwassenen & Senioren is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen vanaf 35 jaar. Als Citytrainer ben je in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Op deze manier breiden we het sport- en beweegaanbod uit voor inwoners van de gemeente Breda. Dit met als doel om nog meer inwoners in de gemeente Breda bij de stad te betrekken. Als leeftijdsgenoot weet je tenslotte beter aan welke activiteiten er behoefte is!


Hoe werkt het?

De Citytrainer cursus is een gratis cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Je neemt deel aan 7 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur. Je hebt geen tijd om stil te zitten, want tijdens deze praktijklessen gaan we al actief aan de slag! Onderwerpen die tijdens de lessen aan bod komen zijn onder andere:

  • Presenteren
  • Lesopbouw
  • Aanpassen van activiteiten
  • Conflicthantering
  • Kennis over doelgroepen
  • Werving en selectie

Als je de theorie succesvol hebt afgerond, ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je in de praktijk aan de slag. Bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten doe je 15 uur praktijkervaring op. Onder begeleiding van een coach organiseer je een sportieve activiteit of een cultureel event. Je wordt onder andere beoordeeld op houding en uitvoering van deze activiteit. Kom maar op met dat sociaal, sportief en organisatietalent!


En dan?

Een Citytrainer is in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Als de theorie en praktijk succesvol afgerond worden, krijg je een erkend certificaat en mag je je officieel Citytrainer noemen. Je kan dan een sportieve en positieve bijdrage leveren aan je stad, wijk of vereniging. Bovendien geeft jouw maatschappelijke betrokkenheid je veerkracht en voldoening in het dagelijkse leven. Reden genoeg om midden in de maatschappij te blijven staan!


Nieuwsgierig geworden?

Overweeg je om te starten met de cursus Citytrainers Volwassenen & Senioren? De volgende cursus gaat op 10 februari 2020 van start. 

Meld je nu aan via deze link!

Heb je nog vragen of twijfels? Ga in gesprek met Klaartje Oerlemans en ontdek de mogelijkheden! Mail naar citytrainers@breda-actief.nl of bel naar 076 – 52 33 555.


Meer informatie?

Vergeet niet onze Facebookpagina en Instagrampagina te checken om te zien wat er allemaal speelt rondom Citytrainers en hoe zij zich inzetten in Breda!

Kijk hier voor meer informatie over de algemene cursus Citytrainers Breda!

Agenda