Middel 1

sportkanjers

Sportkanjers is een programma dat kinderen ondersteunt die moeite hebben het bewegen met als doel om weer lekker te sporten en bewegen met je vriendjes en vriendinnetjes. Er worden 12 bewegingslessen door onze sportcoaches gegeven om de kinderen extra te begeleiden. We werken in kleine groepjes, waarbij we veel persoonlijke aandacht kunnen geven. Plezier staat bij de Sportkanjerlessen voorop! Benieuwd wat Sportkanjers voor jouw basisschool kan betekenen? Lees dan verder.

Wat is Sportkanjers?

Sportcoach Erik vertelt wat Sportkanjers inhoudt: “Sportkanjers is een programma voor kinderen die ondersteuning nodig hebben bij de ontwikkeling van de sociaal-emotionele en motorische achterstand. Met een klein groepje kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs gaan we aan de slag. Het is een geweldig project, omdat de kinderen die zich normaal verschuilen achter de drukke klas en weinig aandacht krijgen, dit nu wel krijgen. Om de kinderen op de juiste manier te kunnen helpen, heb ik regelmatig contact met de kinderfysio, praktijk Muizenberg. We proberen het voor de kinderen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Het groepje komt van dezelfde school en Sportkanjers vindt plaats op die school onder schooltijd. De enige waar ze aan moeten wennen is degene die voor de klas staat, ik en de ondersteunende CIOS studenten!”

Sportcoach Ruth Hoekstra vertelt verder over Sportkanjers: “De eerste scholen waarbij we met Sportkanjers actief zijn, hebben we zelf uitgekozen. We zijn al bekend met de scholen en de kinderen, waardoor de introductie van het project makkelijk verliep. Natuurlijk staan we open voor alle basisscholen in Breda, dus bij interesse voor Sportkanjers kijken we samen wat er mogelijk is! Bij deze basisscholen focussen we ons alleen op het motorische gebied. Bij alle kinderen uit de onderbouw nemen we een beweegtest af, waarbij vier motorische vaardigheden worden getest. Hieruit komt de motorische leeftijd. Als het blijkt dat het kind onder het leeftijdsgemiddelde scoort komt hij in aanmerking voor de sportkanjerlessen. We stemmen dit af met ouders en groepsleerkrachten, zodat we een programma op maat kunnen aanbieden. Nadat een kind twaalf keer heeft deelgenomen aan het project, laten we hem/haar dezelfde beweegtest nog een keer doen, om het resultaat zichtbaar te maken. Bij de laatste les mogen ook de ouders komen kijken om te zien wat een vooruitgang hun kind heeft gemaakt!”

Het hele schooljaar actief

Tijdens het hele schooljaar is Sportkanjers actief en zijn er twee momenten waarbij een nieuwe groep van start gaat. “Het aantal groepen waarmee we Sportkanjers draaien op een school ligt vaak aan de grootte van de school of aantal klassen. Bij de ene school hebben we maar één groep per halfjaar en bij de andere school meerdere groepen.” Aldus sportcoach Erik.

Aanmelden

Lijkt je Sportkanjers ook iets voor jouw basisschool? Neem dan contact op met Pleuni Rijvers via mail of bel naar 076 – 52 33 555 voor meer informatie!

Agenda