Middel 1

sportkanjers

Sportkanjers is een programma dat kinderen ondersteunt die moeite hebben met bewegen, zodat zij weer lekker kunnen sporten samen met vriendjes en vriendinnetjes. Er worden 12 bewegingslessen door onze sportcoaches gegeven op school om de kinderen extra te begeleiden. We werken in kleine groepjes, waarbij we veel persoonlijke aandacht geven. Plezier staat bij de Sportkanjerlessen voorop! In het nieuwe schooljaar (2019/2020) gaan er 19 Bredase basisscholen aan de slag met Sportkanjers. Benieuwd wat Sportkanjers voor jouw basisschool kan betekenen?

Wat is Sportkanjers?

Sportcoach Erik vertelt wat Sportkanjers inhoudt: “Sportkanjers is een programma voor kinderen die ondersteuning nodig hebben bij de ontwikkeling van de sociaal-emotionele en motorische achterstand. Met een klein groepje kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs gaan we aan de slag. Het is een geweldig project, omdat de kinderen die zich normaal verschuilen achter de drukke klas en weinig aandacht krijgen, dit nu wel krijgen. Om de kinderen op de juiste manier te kunnen helpen, heb ik regelmatig contact met de kinderfysio, praktijk Muizenberg. We proberen het voor de kinderen zo laagdrempelig mogelijk te maken. Het groepje komt van dezelfde school en Sportkanjers vindt plaats op die school onder schooltijd. De enige waar ze aan moeten wennen is degene die voor de klas staat, ik en eventeel ondersteunende studenten!”

Het hele schooljaar actief

Tijdens het hele schooljaar is Sportkanjers actief en zijn er twee momenten waarbij een nieuwe groep van start gaat. “Het aantal groepen waarmee we Sportkanjers draaien op een school ligt vaak aan de grootte van de school of aantal klassen. Bij de ene school hebben we maar één groep per halfjaar en bij de andere school meerdere groepen.” Aldus sportcoach Erik.

Aanmelden

Lijkt je Sportkanjers ook iets voor jouw basisschool? Neem dan contact op met Pleuni Rijvers via mail of bel naar 076 – 52 33 555 voor meer informatie!

Agenda