Middel 1

SCHOOLSPORT VERENIGING

Met het project de Schoolsportvereniging geeft Breda Actief basisschoolleerlingen de kans om structureel te sporten in hun eigen wijk. Door de schoolsportvereniging aan te bieden op basisscholen komen leerlingen in aanmerking met verschillende sport- en beweegvormen. Naast het stimuleren van sport op school, maakt het project de stap naar een sportvereniging kleiner.

Hoe werkt het?

Voor veel basisschoolleerlingen is het lastig om de weg naar een sportvereniging te vinden. De schoolsportvereniging pakt dit probleem aan door de sportvereniging naar de school te brengen. Kinderen uit de middenbouw kiezen een sport en kunnen tegen een gereduceerd tarief lid worden van deze vereniging, aldus Sebastiaan Bouwer adviseur sport & bewegen bij MOOIWERK Breda. De kinderen krijgen tijdens de gymles een clinic van een sportaanbieder. Ze krijgen dan de keuze om, aansluitend aan schooltijd, deel te nemen aan de trainingen in de gymzaal van de school.

Enthousiast

Directeur Eric Gladdines van basisschool De Wisselaar is blij met het project: “In de wijk zijn relatief weinig sportverenigingen en kinderen vinden het lastig om uit de wijk te gaan. Wij hebben van gemeenschapsgelden een gebouw gekregen en ik vind dat we dat ook voor de gemeenschap moeten gebruiken. Uiteindelijk is het doel van de schoolsportvereniging dat de leerlingen daadwerkelijk bij de sportvereniging zelf (op locatie) gaan sporten.”

Benieuwd of schoolsportvereniging ook iets voor jouw basisschool is? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Pleuni Rollé via p.rijvers@breda-actief.nl of bel naar 076 523 35 55.

 

Agenda