Middel 1

koningsspelen

De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk ontbijt geserveerd.

 

Rol van Breda Actief

Breda Actief organiseert sinds 2014 de Koningsspelen in Breda. We doen dat samen met verschillende (sport)verenigingen en scholen. De Koningsspelen vinden plaats in vier gebieden. De sportcoaches gaan samen met de verschillende organisaties een sportieve dag organiseren voor alle basisschoolkinderen.

Heb je ideeën voor Koningsspelen 2019? Laat het ons weten door contact op te nemen met Pleuni Rijvers door te mailen naar p.rijvers@breda-actief.nl of bel naar 076 – 52 33 555.

Agenda