Middel 1

kids sport

Sportexpertise voor Bredase basisscholen

Al acht jaar biedt Breda Actief via KIDS Sport ondersteuning op het gebied van sport en bewegen aan Bredase basisscholen. Doe je mee aan KIDS Sport? Dan krijg je via het schoolsportprogramma, voor de groepen 3 tot en met 8, om de drie weken een compleet sportpakket. Dat zorgt ervoor dat er een brede variatie van sporten aan bod komen tijdens de gymlessen. Het biedt jouw school een rode draad, de letterlijke materialen en de sportexpertise door het schooljaar heen.

Ondersteuning

Het geven van een goede gymles, wat is daar allemaal voor nodig? Daar hebben we iets op bedacht. Om het jou wat makkelijker te maken is er een lesmap samengesteld die een divers aanbod van gymlessen bevat. De lessen variëren van sport en spel maar bevatten bijvoorbeeld ook dans en gymnastiek. Naast het lesmateriaal ontvangt jullie school binnen het project ook de benodigdheden om de lessen uit te voeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rugbyballen of frisbees. Er is genoeg materiaal voor alle kinderen in de klas, zodat zij allemaal aan de slag kunnen met de verschillende sporten.

Leuke reacties

Dat het programma een uitkomst biedt voor leerkrachten, blijkt wel uit diverse reacties: “De kaarten van het lesmateriaal van KIDS Sport zijn zeer duidelijk. Ik merk ook echt dat onze collega’s er erg blij mee zijn. Het biedt de ‘niet-sportieve leerkrachten’ handvatten om ook hele leuke en aantrekkelijke gymlessen te geven!” Het kennismaken met verschillende sporten biedt ook meerwaarde voor de kinderen. Ze roepen meteen na de eerste les al: “Hier wil ik op!”

Agenda