Middel 1

Citytrainer junior

Het kleine broertje van de cursus Citytrainer ‘ik train mijn stad’ is geboren! Voorheen mochten alleen jongeren vanaf 15 jaar deelnemen. Sinds 2018 is er ook een opleiding voor Bredase groep 8 leerlingen genaamd Citytrainer Junior. De kinderen die hieraan meedoen kunnen spelactiviteiten leiden voor leerlingen uit de onderbouw. Bij KBS De Weerijs vond de pilot plaats en dat was een succes!

Over de pilot

Vijf weken lang kregen de leerlingen les in de gymzaal van de basisschool. Hier leerden zij presenteren, uitleg geven, spelbegeleidingen en de drie C’s: controleren, corrigeren en complimenteren. Daarbij leerden ze ook hoe ze een activiteit kunnen aanpassen aan de wensen en behoeften van de deelnemers. Tijdens de lessen hebben de Citytrainers Junior aan elkaar lesgegeven.

Karin is erg enthousiast over de pilot: “Waarom zou je ermee wachten tot ze 15 jaar zijn? Ook nu al kunnen ze hun talenten inzetten. Daarom gingen we bij basisschool De Weerijs aan de slag met groep 8. En wat een talent! De laatste les hebben we afgesloten met een spannende en uitdagende opdracht. Lesgegeven aan kinderen van groep 4 en aan hun eigen klas en dat was een groot succes. Na afloop hebben ze allemaal hun certificaat ontvangen. Allemaal geslaagd en klaar voor het echte werk!”

Citytrainers junior in de praktijk

De Citytrainers Junior geven op om de beurt les. Tijdens de activiteiten die ze organiseren, maken ze gebruik van de Sportkliko van Breda Actief. Ze maken zich hard voor een gezonde levensstijl waar spelen op het schoolplein een belangrijk onderdeel van is. De Citytrainers Junior zetten zich iedere pauze weer vol enthousiasme in met de Sportkliko. Natuurlijk kan de opleiding ook bij jouw basisschool gegeven worden!

“Een planning voor de Citytrainers is nodig, omdat ze het liefst allemaal iedere pauze les willen geven. Dit enthousiasme is geweldig om te zien!” zegt Klaartje Oerlemans, sportcoach bij Breda Actief.

Meer informatie

Basisscholen die meer informatie willen over de opleiding tot Citytrainer Junior kunnen contact opnemen met Klaartje Oerlemans via 076 – 52 33 555 of een mail te sturen naar citytrainers@breda-actief.nl. Nieuwsgierig naar de cursus Citytrainer Breda? Kijk hier voor meer informatie!

Agenda