Middel 1

Citytrainer junior

Waarom wachten met de cursus Citytrainer tot de jeugd 15 jaar is? Ook nu al kunnen ze hun talenten inzetten! Sinds 2018 is er ook de cursus Citytrainer Junior: een cursus speciaal voor Bredase leerlingen uit de groepen 7 en 8. De kinderen die hieraan meedoen kunnen spelactiviteiten leiden voor andere leerlingen op en rond de school.

Cursus

De talentgerichte cursus bestaat uit vijf lessen. Tijdens de cursus leren zij presenteren, uitleg geven, spel begeleiden en de drie C’s: controleren, corrigeren en complimenteren. Daarbij leren de Citytrainers Junior ook hoe ze een activiteit kunnen aanpassen aan de wensen en behoeften van de deelnemers. Dit oefenen ze tijdens de lessen door aan elkaar les te geven.

“Het draagt bij aan de sfeer voor de hele school. De Citytrainers Junior zijn constant aan het kanjeren, het is een hele reeks kanjer trainingen. Ik zou het iedereen aanraden!”, aldus de leerkracht van KBS John F. Kennedy.

NBS De Hoogakker is ook positief over de cursus: “Je ziet de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, het vertrouwen in voor de groep staan, creativiteit, omgaan met anderen en snel kunnen schakelen. Citytrainer Junior draagt bij aan een bepaalde sfeer op school door de houding die ze uitdragen en wat ze organiseren.”

De leerkracht van OBS de Toermalijn vertelt: “De meeste groei bij de Citytrainer Junior zie je in het durven voor de groep te staan, de activiteit doen, het bedenken van een activiteit en het aanpassen als het niet loopt”.

In schooljaar 2018/2019 heeft er een onderzoek plaatsgevonden naar het effect van Citytrainer Junior in Breda. Bekijk hier de (positieve) resultaten!

Citytrainers Junior in de praktijk

Het project maakt zich hard voor een gezonde levensstijl waar spelen op het schoolplein een belangrijk onderdeel van is. De Citytrainer Junior zet zich iedere pauze weer vol enthousiasme in met behulp van de Sportkliko van Breda Actief. De sportkliko is een ‘echte’ kliko gevuld met spelkaarten en materialen waarmee kinderen van groep een tot en met acht allerlei spelletjes kunnen spelen. De Sportkliko bevordert en verbetert samenspelen, creativiteit, zelfstandigheid en plezier van bewegen.

Als school kan je zelf bepalen hoe de Citytrainer Junior verder ingezet wordt, denk daarbij aan de pauzes, bij sportdagen, tijdens naschoolse activiteiten of in de gymlessen. Natuurlijk kan de cursus ook bij jouw basisschool gegeven worden! In het filmpje hieronder legt sportcoach Jasper uit wat de cursus precies inhoudt!

Meer informatie
Basisscholen die meer informatie willen over de cursus Citytrainer Junior kunnen contact opnemen met Pleuni Rijvers via 076 – 52 33 555 of een mail sturen naar citytrainers@breda-actief.nl. Nieuwsgierig naar de cursus Citytrainer Breda? Kijk hier voor meer informatie!

Agenda