Middel 1

basisschool in topconditie

De sportcoaches van Breda Actief zijn veel betrokken in het bewegingsonderwijs. Er komen steeds meer vragen binnen over sport gerelateerde buiten de gymles om. Bij ‘Basisschool in topconditie’ gaat onze consulent Pleuni Rijvers samen met de basisschool in gesprek om te kijken wat bij de school past. Samen maken ze een plan om meer op het gebied van sport en bewegen te bereiken.

 

Naschooltijd sporten op de Liniedoorn

Ilse Lamers, directrice op basisschool de Liniedoorn, constateerde dat er in de wijk rond de school weinig aanbod is voor de kinderen. Ze gaan meer op straat hangen en komen zo eerder in aanraking met negatieve invloeden. Nu zijn er naschoolse activiteiten met sport en cultuur op en rond de school. Breda Actief organiseert en adviseert de Liniedoorn om een passend aanbod voor alle kinderen aan te bieden. Zo geeft onze sportcoach Jasper naschoolse activiteiten in een thema, bijvoorbeeld judo of circus. “Het is leuk om de kinderen te zien groeien. Bij het circus hebben we gewerkt naar een spectaculaire eindshow, waarbij alle ouders kwamen kijken. Als je ziet dat de kinderen plezier in bewegen hebben, dan is voor mij de activiteit geslaagd!” Aldus Jasper.

 

Schoolsportvereniging

Basisschool de Wisselaar wil graag veranderen en uitbreiden op sportgebied. Ze zochten contact met Breda Actief en samen met Pleuni en verenigingsadviseur Enzo vinden er nu gesprekken plaats om een schoolsportvereniging op te starten. Eric Gladdines, directeur, is helemaal enthousiast: “Hoe mooi is het als een vereniging naar onze school komt! We merken namelijk dat de kinderen moeilijk naar een vereniging gaan. Het zit niet in de cultuur en mobiliteit is vaak ook een probleem. We hebben een eigen gymzaal aan de school waar de trainingen gegeven kunnen worden.” Enzo: “De schoolsportvereniging is al jaren een begrip in Rotterdam. We zien graag dat dit in Breda ook gaat gebeuren. Het staat nu nog in de kinderschoenen, maar hebben grootse plannen om het tot een succes te maken.”

Ben je nieuwsgierig wat onze consulenten en sportcoaches bij jullie op school nog meer kunnen betekenen? Neem dan contact op met Pleuni Rijvers via p.rijvers@breda-actief.nl of 076 – 52 33 555.

 

Agenda