Sporten
op school

Middel 1

Door ondersteuning te bieden aan groepsleerkrachten willen we een kwaliteitsimpuls geven aan het bewegingsonderwijs. De lessen kunnen een basis vormen van structureel bewegen en er een gezonde leefstijl op nahouden. We helpen scholen om dit te realiseren door bijvoorbeeld het opstellen van een vakwerkplan, het verzorgen van concrete lessen en het inzetten van pakketten van sportmaterialen. Onze sportcoaches zijn actief op 32 van de 52 Bredase basisscholen.

Een positieve stimulans

We zijn van mening dat we het beweeggedrag van jongeren positief kunnen beïnvloeden. Een gezonde leefstijl, sociale samenhang en respect voor elkaar worden namelijk bevorderd door middel van sport- en beweegactiviteiten. We hebben daarbij als uiteindelijke doel dat de Bredase jeugd voldoet aan de landelijke beweegnorm. Maar bovenal dat het plezier in de aangeboden beweegactiviteiten leidt tot een leven lang bewegen.

Verbindende factor

Breda Actief wil verbinding maken met de sportverenigingen zodat jeugd op een brede manier met verschillende takken van sport kennismaakt. Bovendien wordt daardoor de stap naar de vereniging kleiner.

gymlessen op school

Door ondersteuning te bieden aan groepsleerkrachten willen we een kwaliteitsimpuls geven aan het bewegingsonderwijs. De lessen kunnen de basis vormen van het structureel bewegen en een gezonde leefstijl. We helpen scholen om dit te realiseren door bijvoorbeeld het opstellen van een vakwerkplan of gezamenlijk, met de groepsleerkracht, de lessen bewegingsonderwijs te verzorgen. Daarnaast is het ook mogelijk om een vakdocent vanuit Breda Actief in te zetten voor het volledig verzorgen van de lessen bewegingsonderwijs.

Lees meer

Sportkanjers

Sportkanjers is sinds 2013 een begrip in Breda Noordwest, waarbij Erik Faes (sportcoach van Breda Actief) sinds een aantal jaar het voortouw neemt. Sinds 2017 zijn sportcoaches Ruth Hoekstra en Pleuni Rijvers in de rest van Breda te vinden met Sportkanjers. In de werkwijze van Noordwest en de rest van Breda zit een klein verschil. Benieuwd wat Sportkanjers voor jouw basisschool kan betekenen?

Lees meer

cool2bfit

In januari 2015 is er in de wijk Heuvel Cool2BFit gestart. In het schooljaar 2018-2019 wordt het Breda breed uitgezet. Het programma wil de leefstijl veranderen van kinderen met overgewicht en obesitas in de leeftijd van 8 – 13 jaar. Met een positieve benadering en natuurlijk op een gezonde manier. Dit gebeurt samen met de ouders / verzorgers en onder deskundige begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportcoach.

Lees meer

Koningsspelen

De Koningsspelen is een initiatief van oud-tennisser Richard Krajicek en wordt georganiseerd door de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk ontbijt geserveerd.

Lees meer

Sportkliko

De sportkliko is een ‘echte’ kliko is gevuld met spelkaarten en materialen om simpele spelletjes te spelen met kinderen van groep één tot en met acht. De Sportkliko bevordert en verbetert  samenspelen, creativiteit, zelfstandigheid en plezier van bewegen.

Lees meer

Basisschool in topconditie

De sportcoaches van Breda Actief zijn veel betrokken in het bewegingsonderwijs. Er komen steeds meer vragen binnen over sport gerelateerde buiten de gymles om. Bij ‘Basisschool in topconditie’ gaat onze consulent Pleuni Rijvers samen met de basisschool in gesprek om te kijken wat bij de school past. Samen maken ze een plan om meer op het gebied van sport en bewegen te bereiken.

Lees meer

Citytrainer Junior

Het kleine broertje van de cursus Citytrainer ‘ik train mijn stad’ is geboren! Voorheen mochten alleen jongeren vanaf 15 jaar deelnemen. Sinds 2018 is er ook een opleiding voor Bredase groep 8 leerlingen genaamd Citytrainer Junior. De kinderen die hieraan meedoen kunnen spelactiviteiten leiden voor leerlingen uit de onderbouw. Bij KBS De Weerijs vond de pilot plaats en dat was een succes!

Lees meer

Special heroes

Breda Actief organiseert Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs sinds 2010. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen!

Lees meer

Bredase beweegweek

Zoals iedereen weet is sporten heel belangrijk. Tijdens de Bredase beweegweek willen we de Bredase kinderen van de basisscholen nog een keer extra stimuleren om te bewegen. “Alle kinderen krijgen binnen een week met verschillende en vooral vernieuwde sporten en trends te maken! Het is tof om te zien dat alle kinderen veel bewegen en hierin vooral heel veel plezier hebben. Dat is ook wel het doel van de Bredase Beweegweek. Super dat het ook dit jaar weer gelukt is!” aldus Pleuni Rijvers, onze sportcoach in Noordoost.

Lees meer

Agenda