Middel 1

Op deze pagina vind je alle activiteiten die in het kader van Special Heroes op het Bredero College zijn georganiseerd.

CROSSFIT

Op het Brederocollege hebben de leerlingen kennisgemaakt met de sport CrossFit. Gaaf om te zien hoe hard leerlingen kunnen werken en hoe er samenwerking ontstaat bij een individuele sport. Nadat de leerlingen verschillende parcours hadden afgelegd, verlieten ze uitgeput maar lachend de gymzaal.

RUGBY

Afgelopen weken hebben de leerlingen van het Bredero college rugby clinics gekregen. Alle aspecten van deze stoere sport kwamen aan bod. Tackelen, passen, schieten etc. De Nieuw-Zeelandse trainer vertelde vol enthousiasme en in het Engels over zijn sport. Een mooie samenkomst van sport en nieuwe culturen.

SKATEN

Een beetje angstig kwamen de meeste binnen, maar eenmaal op het skateboard vonden ze het prachtig! Vol enthousiasme werd er geprobeerd om te skateboarden en op het skateboard te blijven staan. Soms ging dat heel goed en soms moest er wat meer geoefend worden. Veel kinderen stonden voor het eerst van hun leven op een skateboard. Daarom werden tijdens deze eerste week vooral de basistechnieken geleerd. En aan het eind van de les, konden ze allemaal al de schuine helling af skaten.

BMX

Op het Bredero college maakte de leerlingen kennis met BMX'en. Stichting Bikewize kwam de kinderen allerlei coole trucjes leren. Zo werd er een heus parcours uitgezet met allerlei schansjes en dat was een groot succes!

KICKBOKSEN

Fight4victory was deze week aanwezig op het Brederocollege om hier kickbokslessen te geven. In totaal volgen 17 klassen deze super leuke clinics. Morgen is de vijfde en laatste sportieve dag dat de trainers de gymlessen verzorgen.

FREERUNNEN

Leerlingen van het Brederocollege locatie Balmakersveld hebben kennis gemaakt met Freerunnen. Een trainer van Cross Jumps heeft een clinic verzorgd op de school zelf. Veel leerlingen hebben met erg veel plezier meegedaan aan de clinic en hebben al hun energie even kunnen gebruiken tijdens de les. 4 leerlingen hebben na de lessen ervoor gekozen om gebruik te maken van de extra mogelijkheid om eens bij Cross jumps zelf een les te gaan volgen. Een beetje spannend vonden sommige leerlingen het wel, maar wat hebben ze genoten van het mooie trampolinepark bij Cross Jumps en het enthousiasme van de trainers.

KLIMMEN

Breda kreeg letterlijk hoog bezoek: een klimmuur van maar liefst 7 meter stond op verschillende locaties in de stad! Leerlingen van het Breda College, ONS SBO en het Bredero College mochten een poging wagen om de top te bereiken. Dit zorgde voor spannende momenten, maar was vooral heel gaaf! Grenzen werden verlegd en angsten overwonnen. “Juf, ik denk dat ik nu van mijn hoogtevrees af ben”, aldus een van de leerlingen.

Agenda