Middel 1

Op deze pagina vind je alle activiteiten die in het kader van Special Heroes op Het Breda College worden georganiseerd en zijn georganiseerd in het verleden

Aankomende activiteit:

  • Dans: 8 februari (mogelijkheid tot inschrijven volgt)

SKEELEREN

Na een aantal geslaagde skeeler clinics, waarbij ontzettend veel kinderen op skeelers hebben gestaan, waren er een aantal enthousiastelingen die het na school nog eens vaker wilde doen. Alle skeelers, beschermers en helmen gingen weer aan/op voor een rondje over het schoolplein en de gymzaal. Iedereen heeft zijn eigen grenzen kunnen verleggen, leren vallen en vooral weer opstaan. Met een muziekje aan zat de sfeer er goed in, samen hebben we plezier gehad. Hier en daar kwam er zelfs nog een hockeystick aan te pas en speelde we een potje ‘ijshockey’.

FREERUNNEN

Leerlingen van het Breda College maakten kennis met freerunning als onderdeel van het Special Heroes project. Vorige week was alweer de laatste les, waar 10 kinderen zich uitleefden bij CrossJumps Breda. Daar probeerden ze zo hoog mogelijk te springen, op de rug te laten vallen, op en over blokken te springen, over een parcours, salto’s te maken en ga maar door! Het enthousiasme was duidelijk te zien en er kan zelfs een nieuwe lesgroep worden opgestart waarbij de leerlingen met elkaar kunnen blijven freerunnen!

SCOUTING

Twee maanden lang stond het Breda College in het teken van scouting. Onder schooltijd maakten de leerlingen kennis met allerlei verschillende buitenactiviteiten, puzzels, zoektochten en spelletjes. Vervolgens deden een aantal kinderen mee met twee naschoolse scoutinglessen. Hierbij gingen ze zelfs naar de echte scouting! Fikkie stoken, verstoppertje spelen, balspelletjes en klompenhockey; het waren leuke middagen!

KORFBAL

Het laatste blok van de Special Heroes bij Breda College Landheining zit er helaas weer op. Onder leiding van trainer Halbe van KC Terda gooiden de special kids vele ballen in de korf.

TAFELTENNIS

Mikken, hooghouden en soms al overspelen! De afgelopen periode hebben de Special Heroes van het Breda College kennis gemaakt met tafeltennis. Onder leiding van trainer Aldert Jan van TTV Belcrum Nieuws leerden acht fanatiekelingen tijdens de naschoolse lessen alles over tafeltennis en werd er zelfs levend tafeltennis gespeeld!

PADEL

De leerlingen van het Breda college (Wolvenring en Landheining) maakten via Special Heroes kennis met een nieuwe sport: Padel. Een stoere racketsport, dat een kruising is tussen tennis en squash. Tijdens de gymlessen leren de kinderen de komende weken de basistechnieken van de sport. Zo gaan ze serveren, overspelen en worden er zelfs partijtjes tegen elkaar gespeeld!

KLIMMEN

Breda kreeg letterlijk hoog bezoek: een klimmuur van maar liefst 7 meter stond op verschillende locaties in de stad! Leerlingen van het Breda College, ONS SBO en het Bredero College mochten een poging wagen om de top te bereiken. Dit zorgde voor spannende momenten, maar was vooral heel gaaf! Grenzen werden verlegd en angsten overwonnen. “Juf, ik denk dat ik nu van mijn hoogtevrees af ben”, aldus een van de leerlingen.

Agenda