Middel 1

special heroes

Breda Actief organiseert Special Heroes op scholen binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Klik op onderstaande scholen om te zien welke activiteiten daar georganiseerd worden voor de leerlingen.

Tijdens schooltijd
Tijdens het project Special Heroes maken kinderen onder schooltijd kennis met verschillende sporten. Om tot een passende sport te komen wordt er gekeken naar de behoeften van de kinderen, dit stemmen we zo goed mogelijk met de school af. Een paar weken lang bieden onze eigen sportcoaches een sport aan tijdens de gymles. In deze lessen proberen we te laten zien wat je allemaal kunt doen binnen de bepaalde sport en hoe leuk dat kan zijn. Aan het einde van deze weken krijgen alle leerlingen een brief mee, wie het leuk lijkt kan namelijk ook nog 3 keer na school komen sporten.

Na schooltijd
Alle kinderen die zich hebben ingeschreven komen nu na schooltijd sporten. Dit is bijna altijd op school, met het vertrouwde gezicht van onze sportcoach en een echte trainer van de desbetreffende verenging. We leren de kinderen meer over de sport en ook de ouders willen we graag enthousiasmeren hiervoor. Ouders krijgen de kans om alvast kennis te maken met de trainer en zien hun kind heerlijk sporten. Op deze manier maken we de stap zo klein mogelijk te maken om echt bij een vereniging te gaan sporten.

Naar de vereniging
Met de kinderen die niet genoeg krijgen van deze sport, gaan onze sportcoaches kennismaken bij de verenging. De kinderen kennen onze sportcoaches en de trainer al, waardoor de stap naar de vereniging zo klein mogelijk is. Na deze kennismaking zijn de kinderen klaar om lid te worden van de vereniging!

Op deze manier vinden we voor veel kinderen een passende sport op een passende plek.

Ben jij benieuwd ons Special Heroes programma? Bekijk dan dit filmpje:

Agenda