Middel 1

special heroes

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen!

Tijdens schooltijd
Tijdens Special Heroes maken kinderen kennis met verschillende sporten. Om tot een goede sport te komen wordt er gekeken naar de behoeften van de kinderen. De sporten worden eerst drie keer op school aangeboden door onze eigen sportcoaches. Daarna wordt er een trainer van de sportvereniging uitgenodigd om na schooltijd, maar wel nog op het schoolterrein, drie lessen te verzorgen. Daarna kunnen kinderen zich aanmelden om proeflessen bij de vereniging zelf te gaan doen. Door de trainer naar school te laten komen, is de kennismaking met de vereniging al geweest. Door deze stapsgewijze aanpak, hopen we de drempel naar de vereniging te verlagen.

Afgelopen schooljaar hebben er 4 scholen (Het Kasteel, Breda College, Bredero en Visio) deelgenomen aan dit project. Ze hebben onder andere kennis gemaakt met korfbal, dansen, judo, circus, boksen, snorkelen, skaten en scouting. Wil je een keer iets anders proberen? Geef dat dan aan bij de sportcoach op jouw school. Wie weet kunnen ze het voor je organiseren. De volgende verenigingen deden mee aan Special Heroes:

AV SprintB.H.V. PushB.S.V. BoeimeerBalangrudBeatyourselfBerens Karate AcademyBeyond MovementBredaGymBreda West Paramedisch CentrumDansstudio DjazzleDe Murk Jansen GroepDJA ZundertFabolous FiveFight4VictoryHSC JekaHV InternosJeugdcircus WoenziniJoepieKC TerdaKlimvereniging CoconRKVV JekaSBC 2000Schaakvereniging de BaronieSkidome RucphenStichting BASTaekwondo OosterhoutThe Loads,
Ulvenhoutse TennisverenigingVV Rijen en Wielervereniging Breda.

Ben jij benieuwd wat Special Heroes precies is? Kijk dan dit filmpje:

Agenda