Sporten
in de wijk

Middel 1

In iedere wijk van Breda organiseren de wijksportcoaches van Breda Actief toffe activiteiten.  Wekelijks is er een sportaanbod voor kinderen en jongeren van verschillende leeftijden. Voetballen, basketballen, urban sports, kickboksen en nog veel meer. De activiteiten zijn vrijblijvend en gratis.

“Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen en jongeren kunnen sporten op een veilige manier in een veilige omgeving. Samen met verschillende partners en verenigingen uit de wijk zorgen we ervoor dat de jeugd alle kansen krijgt op het gebied van sport en bewegen, maar ook op maatschappelijk vlak,” zegt sportcoach Jaap van Loon.

Klik hier voor het overzicht van de wijksportactiviteiten

 

X-kids

Iedere schoolvakanties staan onze sportcoaches weer klaar in de vier Bredase wijken met toffe activiteiten tijdens X-kids! Daarnaast pakken we twee keer per jaar groots uit met de stedelijke X-kids.

De activiteiten zijn voor kinderen en jongeren van 6 t/m 14 jaar. We spelen in op wat hip is, zodat de activiteiten altijd aansluiten op hetgeen dat de deelnemers graag willen doen. Daarnaast proberen we altijd een samenwerking aan te gaan met verenigingen, zodat de deelnemers ook daarmee kennis kunnen maken. “Een van onze doelstellingen is om kinderen in beweging te brengen en daarnaast in beweging te houden. Kinderen en jongeren maken kennis met nieuwe sporten en wie weet vinden ze het wel zo leuk dat ze dit voor langere tijd willen doen,” zegt sportcoach André van Dongen.

Wil je dit niet missen? Houd dan deze pagina in de gaten voor updates!

cruyff court kampioenschappen

Jaarlijks organiseren de wijksportcoaches van Breda Actief de Cruyff Court kampioenschappen. Het is een landelijk toernooi waar teams van zes tegen elkaar strijden. Het is speciaal voor kinderen uit de groepen 7 en 8. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation houden we voorrondes in de Bredase wijken. Hieruit komt het beste meidenteam en jongensteam. Zij mogen naar de landelijke kwartfinale om zo de finale proberen te halen.

Houd voor updates over de Cruyff Court kampioenschappen de website en social media kanalen in de gaten. Heb je nog vragen? Mail dan naar Jaap van Loon of bel naar 076 – 52 33 555.

Agenda