Sporten
in de wijk

Middel 1

In verschillende wijken van Breda organiseren onze  wijksportcoaches toffe activiteiten. Wekelijks is er sportaanbod. Voor verschillende leeftijden. Van voetbal tot basketbal. Elke week is er iets te doen. Je hoeft niet in te schrijven en de activiteiten zijn gratis. 

Op de kaart zie je waar je terecht kan. Klik op de pin om naar Google Maps te gaan. 

ACTIVITEITEN ROOSTER

Klik op de naam van de wijk onder de foto van de coach(es) voor het volledige programma!

WIJKSPORTCOACHES

Er zijn 6 sportcoaches actief verdeeld over heel Breda. Via Instagram kan je ze volgen. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle activiteiten. Denk aan wanneer een activiteit niet door gaat. Maar ook leuke foto’s worden geplaatst!

Klik op de foto om naar het Instagramprofiel van de sportcoach te gaan!

Noordwest en Zuidwest

Zuidwest

Noordwest

Meidensport
Noordoost

Vakantie-activiteiten

Elke schoolvakantie staan onze sportcoaches weer klaar in de Bredase wijken met toffe activiteiten! De activiteiten zijn voor kinderen en jongeren van 6 t/m 23 jaar. We spelen in op wat hip is, zodat de activiteiten altijd aansluiten op leuke dingen die deelnemers graag willen doen in de vakantie.

“Met deze activiteiten proberen we ervoor te zorgen dat kinderen zich niet vervelen in de vakantie en ze leuke activiteiten kunnen doen. Naast het in beweging brengen, hopen we kinderen ook in beweging te houden. Wie weet vinden ze een activiteit wel leuk, dat ze die voor langere tijd willen doen'”, zegt sportcoach Nika.

 

streetwise cup

Jaarlijks – in het voorjaar – organiseren de wijksportcoaches van Breda Actief de Streetwise kampioenschappen. Het is een landelijk toernooi waar teams van zes tegen elkaar strijden. Het is voor kinderen uit de groepen 7 en 8 én voor kinderen van 13 t/m 15 jaar.  Respect is een belangrijk onderdeel van dit voetbalkampioenschap. In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en De Krajicek Foundation houden we voorrondes in de Bredase wijken. Hieruit komt het beste meidenteam en jongensteam. Zij mogen naar de landelijke kwartfinale om zo de finale proberen te halen.

Houd voor updates over de Streetwise cup deze pagina én onze social media kanalen in de gaten. Heb je nog vragen? Neem contact op met sportcoach Cerezo via cerezo.drenthe@breda-actief.nl of bel 076 – 52 33 555.

ONTDEK JE TALENT

Ontdek je Talent wilt kinderen laagdrempelig kennis laten maken met cultuur, sport, natuur en techniek activiteiten. Waar wil je best méér van weten? Wat lijkt je leuk om te leren? Is er iets wat je al goed kan, maar nóg beter zou willen kunnen? Doe mee aan ‘ontdek je talent’ en onderzoek het zelf.

6 weken lang kun je een activiteit uitproberen en onderzoeken of dit echt iets voor jou is. Na schooltijd, bij jou in de wijk en helemaal gratis. Er zijn 4 blokken van 6 weken in het schooljaar.

Lees meer

Agenda