Sporten
in de wijk

Middel 1

In verschillende wijken van Breda organiseren onze wijksportcoaches toffe activiteiten. Wekelijks is er sportaanbod. Voor verschillende leeftijden. Van voetbal tot basketbal. Elke week is er iets te doen. Je hoeft niet in te schrijven en de activiteiten zijn gratis.

Op de kaart zie je waar je terecht kan. Klik op de pin om naar Google Maps te gaan. 

ACTIVITEITEN ROOSTER

Klik op de naam van de wijk onder de foto van de coach(es) voor het volledige programma!

WIJKSPORTCOACHES

Er zijn 6 sportcoaches actief verdeeld over heel Breda. Via Instagram kan je ze volgen. Op deze manier blijf je op de hoogte van alle activiteiten. Denk aan wanneer een activiteit niet door gaat. Maar ook leuke foto’s worden geplaatst!

Klik op de foto om naar het Instagramprofiel van de sportcoach te gaan!

Noordwest en Zuidwest

Zuidwest

Noordwest

Meidensport
Noordoost

Vakantie-activiteiten

Elke schoolvakantie staan onze sportcoaches weer klaar in de Bredase wijken met toffe sport- en beweegactiviteiten! Jij hoeft je dus nooit te vervelen in de vakantie. De activiteiten zijn voor kinderen en jongeren van 6 t/m 23 jaar. We kijken wat hip is, zodat de activiteiten altijd aansluiten op leuke dingen die jullie graag willen doen in de vakantie.
Voor elke vakantie is er een nieuw schema.  Dit kun je zien op deze website en onze sociale media.

 

streetwise cup

Jaarlijks – in het voorjaar – organiseren de wijksportcoaches van Breda Actief de Streetwise kampioenschappen. Het is een landelijk toernooi waar teams van zes tegen zes tegen elkaar strijden. Het is voor kinderen uit de groepen 7 en 8 én voor kinderen uit het eerste en tweede jaar van het voortgezet onderwijs.  Tijdens dit voetbaltoernooi staat RESPECT centraal. De Streetwisecup is een initiatief vanuit zowel de  Johan Cruyff Foundation als de De Krajicek Foundation. De winnende teams uit Breda mogen naar de landelijke kwartfinale om zo de finale proberen te halen.

Houd voor updates over de Streetwise cup deze pagina én onze social media kanalen in de gaten. Heb je nog vragen? Neem contact op met sportcoach Cerezo via cerezo.drenthe@breda-actief.nl of bel 076 – 52 33 555.

urbansports

Urban sports is een verzamelnaam voor stoere sporten die je overal in de stad kan doen. Bijvoorbeeld skateboarden, freerunnen, straatvoetbal, streetdance en nog veel meer. Urban sports & culture activiteiten organiseren wij meestal tijdens de vakanties.  Deze evenementen worden door ons georganiseerd in samenwerking met Nieuwe Veste en Pier15.
Houd deze site en onze social media in de gaten wanneer jij mee kunt doen!

e-sports

E-sports zijn activiteiten waarbij onze sportcoaches de koppeling tussen online gamen en offline sporten centraal zetten. Twee keer per jaar organiseren we een groots E-sport evenement met onder andere een FIFA-toernooi.
Volg het nieuws op onze website zodat je het evenement niet mist.

ONTDEK JE TALENT

Ontdek je Talent wilt kinderen laagdrempelig kennis laten maken met cultuur, sport, natuur en techniek activiteiten. Waar wil je best méér van weten? Wat lijkt je leuk om te leren? Is er iets wat je al goed kan, maar nóg beter zou willen kunnen? Doe mee aan ‘ontdek je talent’ en onderzoek het zelf.

6 weken lang kun je een activiteit uitproberen en onderzoeken of dit echt iets voor jou is. Na schooltijd, bij jou in de wijk en helemaal gratis. Er zijn 4 blokken van 6 weken in het schooljaar.

Lees meer

kleinschalige Evenementen

In samenwerking met verschillende partners uit de wijk organiseren wij sport- en beweegevenementen zoals bijvoorbeeld de Eindejaarscup in de kerstvakantie.  Heb jij altijd al je voetbalskills willen laten zien?  Strijd dan mee in de eindejaarscup! Houd deze pagina in de gaten en onze sociale media zodat je erbij kunt zijn.

De Ramadan Cup is een jaarlijkse voetbalcompetitie die wordt gespeeld tussen mei en juni, afhankelijk van de Ramadan-kalender van dat jaar.  Het is een 5 tegen 5 toernooi. Deelname aan het toernooi is gratis en inschrijven is verplicht.  Ben jij er dit keer ook bij? Houd deze site en onze sociale media in de gaten zodat je op tijd kunt inschrijven. Er zijn voorrondes en een finale.

Cool2bFit

Een sportief én vooral leuk programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen die een gezonder gewicht willen en weer lekker in hun vel willen zitten in de leeftijd van 4 – 13 jaar, samen met hun ouders / verzorgers.  Zijn er zorgen over het gewicht? Dan is Cool2BFit wellicht is voor jullie!

Lees meer…

city trainers

Als Citytrainer ben jij hét sportieve gezicht van jouw stad! In deze gratis cursus leer je zelfstandig sportieve en culturele activiteiten te organiseren en begeleiden. Met én voor jouw vrienden. Niemand weet beter dan jijzelf aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt in jouw omgeving. Op deze manier kun je iets terug doen voor jouw stad, wijk of vereniging. Inzetten op je talenten en op die manier iets betekenen voor anderen, dat is de kracht van Citytrainers!

Lees meer…

Intermediair Jeugdfonds sport & cultuur

Alle Sportcoaches van Breda Actief zijn intermediair bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij zijn de verbindende schakel die ervoor zorgt dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen door simpel en snel online een aanvraag bij het fonds in te dienen. Dus als het kind wilt turnen, voetballen, basketballen of roeien, maar als ze het thuis financieel niet voor elkaar kunnen krijgen.

Lees meer…

 

Agenda