Middel 1

Sporten EN gezelligheid

Afgelopen maandag was de afsluiting van het beweegprogramma ‘Samen in Beweging’. Tijdens dit project maakten ouderen acht weken lang kennis met verschillende sportaanbieders in de wijk.

Achttien 65-plussers gingen samen op zoek naar een beweegvorm die past bij ieders persoonlijke wensen. “Samen kijken welke beweegvorm bij je past is natuurlijk veel gezelliger dan alleen op pad”, aldus Joan Kuipers, consulent bij Breda Actief. “Daarnaast geeft regelmatig bewegen een voldaan gevoel!”

De deelnemers maakten kennis met sporten als fitness, tafeltennis, golfen, bowls en Nordic Walking bij verschillende verenigingen. Daarnaast zorgden studenten van Fontys Sportkunde voor extra gevarieerd aanbod: zo werden er ook lessen zaalhockey, basketbal en volleybal georganiseerd. “Behalve het kennismaken met de sport en het bewegen, is gezelligheid ook een belangrijk onderdeel van het programma”, geeft één van de deelnemers aan. “Ik ga het wel missen hoor. Ik ben eraan gewend geraakt om iedere week samen met de groep te bewegen, en daarna af te sluiten met een gemoedelijk kopje koffie.”

Joan is enthousiast over het project: “Het beweegprogramma is de uitgelezen kans om aan je fitheid te werken en tegelijkertijd mensen te leren kennen. Het is geweldig om te zien hoe gezellig iedereen het in de groep heeft. Het is helemaal mooi als aan het einde van het traject blijkt dat deelnemers zich daadwerkelijk aanmelden bij een vereniging!

Ook deelnemer Henk vond een geschikte vereniging waar hij aan de gang gaat: “Ik heb mijn sport gevonden! Ik ga voor bowls, dat past wel bij mij!”

Wil je meer weten over Samen in Beweging of wil je meedoen, neem dan contact op met Joan Kuipers via 076 52 33 555. We zorgen dat er altijd een manier is voor jou om gezellig mee te bewegen! We kijken ook naar de mogelijkheden om structureel te blijven bewegen.

 

Samen in Beweging is een project waarin Gemeente Breda, opleiding fysiotherapie van Avans Hogescholen, Breda Actief en beweegaanbieders in de wijk, samenwerken om de doelgroep van 65+ te stimuleren om te bewegen. Het gaat met name om de groep die moeite heeft met bewegen, het lastig vindt om te gaan bewegen of juist de fitheid wil verbeteren.

Agenda