Middel 1

Set Up Prinsenbeek laat kinderen genieten van volleybal!

Leerlingen van basisschool De Horizon uit Prinsenbeek konden op 12 juni 2018 genieten van een introductie in de wereld van volleybal. Volleybalvereniging Set Up organiseerde deze clinic, die geleid werd door trainster Helga Vermeulen. De clinic was zo’n succes voor de kinderen dat er zelfs een aantal aanmeldingen bij de volleybalvereniging uit voortgekomen zijn!

Introductieles

De twee groepen vier van basisschool De Horizon konden in juni genieten van een interactieve en speelse volleybalintroductie. Helga Vermeulen, die de training leidde, is een bevlogen trainster met jarenlange volleybalervaring. Ze liet de kinderen op een leuke manier kennismaken met volleybal. Het enthousiasme was groot, zowel bij de leerlingen als bij de leerkrachten, die de les vanaf de zijlijn meebeleefden. Het verbaasde dan ook niemand dat als gevolg van de introductieles al een aantal aanmeldingen voor proeflessen zijn binnengekomen bij Set Up. Trainster Helga over de les: “Het is geweldig om zo’n super leuk spel als volleybal te laten proeven door kinderen en hen er zo enthousiast voor te maken, dat ze het volleybal kiezen als sport. Over het algemeen door onbekendheid van de sport ligt dat niet zo voor de hand! Volleybal spelen omvat niet alleen de bal-technische vaardigheden, maar ook allerlei andere bewegingsvaardigheden, kennis van spelregels, samenspelen, sportiviteit, weerbaarheid, teamgeest etc.”

 

Set Up als volleybalvereniging

Tijdens de proeflessen maken de kinderen niet alleen verder kennis met het volleybal, maar ook met Set Up als volleybalvereniging. Voorzitter Peter Visschers vertelt: “Bij Set Up is het altijd een combi van spelenderwijs leren en het beste uit jezelf en het team te halen. Door die combi ontstaat er vanzelf een hechte band en een sportieve gezelligheid. In augustus starten weer nieuwe proeflessen en we kijken er naar uit dat de kinderen die eraan deelnemen daarna enthousiast lid worden van onze vereniging!” Hij gaat verder: “Set Up is een club die zich realiseert dat je alleen verder komt in de volleybalsport als je goed samenwerkt en veel aandacht besteedt aan de leden, maar zeker ook aan de vrijwilligers. Door goed samen te werken met andere verenigingen en ondersteunende instanties zoals Breda Actief, waarbij je elkaars ideeën omarmt en helpt uitvoeren, behaal je samen het gewenste resultaat.”       

                                         

Verenigingsadvies

Sportcoach Erik Faes van Breda Actief was erbij voor extra ondersteuning: “Ik heb de vereniging in contact gebracht met de school en het is geweldig om te zien wat een flexibele houding de school en vereniging hebben om een sport specifieke introductieles te organiseren.” De verenigingsadviseurs van Breda Actief stimuleren verenigingen om ook buiten de vereniging op zoek te gaan naar nieuwe leden, bijvoorbeeld door een bezoekje te brengen bij een basisschool. Verenigingsadviseur Stephanie Verdoolaege: “Nieuwe leden komen niet vanzelf. Samen met het bestuur van Set Up heb ik besproken welke stappen geschikt zijn om meer jonge enthousiastelingen te vinden. Set Up is een goed voorbeeld van een vereniging die met een ondernemende houding denkt in kansen. Men zoekt de samenwerking op met ons en de basisschool en dat zorgt voor zichtbaarheid en continuïteit van de vereniging.” 

Ook meer jeugdleden werven? Neem voor een adviesgesprek contact met één van de adviseurs van Breda Actief via 076-5233555 of info@breda-actief.nl .

Agenda