Middel 1

Schaak-mat!

Vanuit het project Special Heroes zijn op het Speciaal Onderwijs De Koperakker schaaklessen gegeven. De leerlingen kregen schaaklessen van vier enthousiaste trainers van Schaakvereniging de Raadsheer uit Zundert. Een aantal leerlingen hadden al eerder kennis gemaakt met schaken maar voor veel leerlingen was dit toch nieuw!

Special Heroes

Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma om kinderen met een beperking te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen! Gedurende het schooljaar worden er regelmatig nieuwe sporten aangeboden door de sportcoaches Annelies of Veri en de trainers van verschillende verenigingen.

Oefenen

De leerlingen speelden verschillende spelvormen en bootsten spelsituaties na, zodat ze de spelregels onder de knie kregen. Aan het einde van de lessenreeks speelden ze natuurlijk een echt potje schaken! De leerlingen kregen zelfs nog een uitnodiging om een kijkje te gaan nemen bij de trainingen van de schaakvereniging.

Schaakvereniging de Raadsheer

Lijkt het jou ook leuk om een kijkje te nemen bij een schaakvereniging? Dat kan! De open dag van de schaakvereniging de Raadsheer vindt plaatst op zondag 9 september van 10.00 tot 12.00 uur. Je bent hier natuurlijk van harte welkom! De schaaklessen worden gegeven in de zaal van het Wapen van Zundert (Katerstraat 12 te Zundert). Wil je alvast iets meer weten over de schaakvereniging? Neem dan eens een kijkje op de website: www.sv-deraadsheer.nl of stuur een mailtje naar info@sv-deraadsheer.nl .

Ook iets betekenen?

Vanuit Breda Actief leggen we binnen het project Special Heroes de verbinding tussen leerlingen van het speciaal onderwijs die een sport zoeken én de geschikte sportvereniging. We zijn hiervoor altijd op zoek naar sportverenigingen of sportaanbieders die iets voor mensen met een beperking willen betekenen. En natuurlijk zijn dit lang niet altijd mensen die rolstoel gebonden zijn, denk bijvoorbeeld ook aan mensen met een vorm van autisme, ADHD enz. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Janine van Gurp via 076 52 33 555 of  j.van.gurp@breda-actief.nl !

Agenda