Middel 1

Samenwerking met basisschool maakt stap naar sportvereniging kleiner

Vanaf oktober 2019 is er op basisschool De Parel een Schoolsportvereniging actief. Dat is een project waarbij basisschoolleerlingen de kans krijgen om in hun eigen wijk te sporten, doordat een sportaanbieder op school trainingen aanbiedt. David van sportschool M.A.T.I. geeft elke week judoles aan kinderen die de sport willen leren. En dat is een succes!

 Op dit moment zijn er 10 kinderen lid van de Schoolsportvereniging bij de Parel. En dat aantal loopt nog altijd op. De groep is erg enthousiast over de judolessen. “De groep is heel zelfstandig. Ze proberen veel dingen uit en er zit veel energie in”, aldus trainer David.

Tijdens de lessen worden er spelvormen aangeboden die met judo te maken hebben. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de technieken en worpen. Bij judo is het belangrijk dat je discipline hebt. Dit krijg je namelijk mee voor je hele leven en daar is nu veel aandacht voor binnen de groep. Uiteindelijk mogen de kinderen ook examens doen, net zoals dat binnen de vereniging ook gebeurt.

“Ik had niet verwacht dat er zó veel animo zou zijn”, vertelt trainer David. “De nauwe samenwerking met school maakt dit project uniek én succesvol! Leerlingen maken niet alleen kennis met nieuwe sport- en beweegvormen, maar het maakt de stap naar een vereniging ook wat kleiner.”

Kijk hier voor meer informatie rondom het project Schoolsportvereniging. Benieuwd of Schoolsportvereniging ook iets voor jouw basisschool is? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Pleuni Rijvers via p.rijvers@breda-actief.nl of bel naar 076 523 35 55.

Agenda