Middel 1

Ruim 60 gemotiveerde ‘plussers’ nemen deel aan 5e editie Beweegtest

Het was een geslaagde dag afgelopen vrijdag bij sportschool MyLife Breda in Westerpark! Ruim zestig 55-plussers kwamen naar de 5e editie van de Beweegtest, waarbij ‘jeugdige ouderen’ op weg werden geholpen om te gaan bewegen of fitter te worden. Met de test wordt gekeken hoe de motorische vaardigheden van de deelnemer er op dat moment voor staan.

Begeleiding door buddy’s

Breda Actief organiseerde de test in samenwerking met Gemeente Breda en opleiding Fysiotherapie van Avans. De deelnemers werden begeleid door ‘buddy’s. Deze buddy’s hebben zelf al een keer meegedaan aan de Beweegtest. Zij motiveerden de deelnemers en zorgden voor gezelligheid.

Beweegtest & advies

Gedurende de test werden er verschillende onderdelen doorlopen. Studenten van Avans Fysiotherapie testten de deelnemers op kracht, lenigheid en uithoudingsmorgen. Met de scores van de test kon desgewenst advies worden ingewonnen bij de docenten Fysiotherapie. Daarna vond er een eindgesprek plaats met een adviseur van Breda Actief. Daar werden de behoeften van de deelnemer besproken en de beweegmogelijkheden in de buurt. Deelnemers die nog niet weten wat er qua beweegmogelijkheid bij hen past, kunnen deelnemen aan het Beweegprogramma.

Beweegprogramma

Tijdens het Beweegprogramma wordt er 8 weken lang elke week kennisgemaakt met verschillende beweegmogelijkheden in samenwerking met aanbieders in de wijk. Naast dat er op deze manier ontdekt wordt wat een passende mogelijkheid kan zijn, is het ook gezellig en goed voor de sociale contacten in de wijk. 35 van de deelnemers aan de Beweegtest hebben zich hier al voor opgegeven!

Gezellig samen

Ook het kopje koffie of thee ontbrak niet en er was de mogelijkheid om gezellig wat te kletsen met andere deelnemers en buddy’s. “Een heel leuk initiatief, zeker voor het sociale contact, precies wat ik nodig heb!”, gaf een van de deelnemers terug. En er kunnen, net zoals bij de buddy’s, vriendschappen en vaste sportgroepjes ontstaan. Iedereen verdient een vitaal leven, ongeacht je leeftijd!

Vanaf 2 december start het Beweegprogramma. Benieuwd hiernaar? Neem contact op met Joan Kuipers via sameninbeweging@breda-actief.nl of bel 076 523 35 55. We zorgen dat er altijd een manier is voor jou om gezellig mee te bewegen! We kijken ook naar de mogelijkheden om structureel te blijven bewegen.

 

Agenda