Middel 1

“Ontzettend naar hun zin gehad bij X-kids!”

Vorige week was het dan zo ver, de zomereditie van X-kids! We hebben gesport en gespeeld, op en rondom het water en nieuwe urban spellen uitgeprobeerd. Op woensdag werden in drie wijken met zo’n 60 Bredase kinderen allerlei spellen gespeeld. Op donderdag was het feest bij de Asterdplas waar alle Bredase kinderen waren uitgenodigd voor een middag vol waterplezier. De vakantie is nu voorbij wat betekent dat de wijkactiviteiten weer beginnen in de vier Bredase wijken!

Drie wijken

In Noordwest gingen onze sportcoaches aan de slag met allerlei urban spellen. Denk aan basketbal, voetbal, urban hockey, streethandbal en unihockey. Grote Broer/Grote Zus en Surplus Jeugdwerk waren er ook bij om deze dag tot een groot succes te maken! In Zuidwest bleven we bij het oude vertrouwde met het Streetsport Tournament. De kinderen konden hun hart ophalen met voetbal, trefbal en basketbal. Terwijl de kinderen in Zuidoost zich konden uitleven met waterspellen. Dit Waterfestival was georganiseerd in samenwerking met Surplus. De moeder van een van de kinderen die erbij was: “Mijn kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad bij X-kids!”

Stedelijk feest

Aan de Asterdplas was het op 16 augustus tijd voor X-kids Water. Met dank aan Scouting Sint Joris konden hier alle Bredase kinderen meedoen aan allerlei spellen op en rondom het water. Ook kinderen van het speciaal onderwijs waren er vandaag gezellig bij! Rondom het water werd er gebalanceerd op een slackline en waren de kinderen druk met het bouwen van vlotten. Deze konden meteen op het water worden uitgeprobeerd. Maar er kon ook gekanood en gezeild worden.

Wijkactiviteiten

De sportcoaches staan weer te trappelen om te beginnen met de wijkactiviteiten! In elke wijk is wel een leuke activiteit te vinden buiten schooltijd, georganiseerd en begeleid door onze enthousiaste en bekwame wijksportcoaches. Kijk voor actuele informatie hierover bij het sportactiviteitenoverzicht op deze website en op de Facebookpagina van de sportcoach in jouw buurt.

Agenda