Middel 1

70% van de Bredanaars beoefent een sport. Van jong tot oud, in clubverband of individueel en van amateur tot topsporter. Iedereen kan bewegen! Het draagt bij aan positieve gezondheid, positief gedrag en betere prestaties. Sport is een sociaal bindmiddel en zorgt daarmee ook voor meer betrokkenheid in buurten en wijken!

Daarom stimuleert Breda Actief inwoners om te bewegen en sporten. Dat doen we door het geven van (beweeg)advies, het bevorderen van lokaal sport- en beweegaanbod, sportstimuleringsprogramma’s opzetten en investeren in brede beweegontwikkeling. We dromen ervan om zoveel mogelijk Bredanaars in beweging te krijgen én te houden. Daar gaat Breda Actief voor, samen met Breda.

M
I
S
S
I
E

Het stimuleren van sport en bewegen in Breda

We willen dat iedereen op zijn of haar manier kan bewegen. Daarbij is plezier een belangrijke factor. Breda Actief biedt kwaliteit waarbij sport als doel én als middel wordt ingezet. We verbinden en werken samen met de wijk, het onderwijs, sportaanbieders, de zorg en (maatschappelijke) partners. Met iedereen die wil en kan bijdragen in het belang van de inwoners en een vitale samenleving. Dit doen we met passie en overtuiging voor sport en vanuit onze kernwaarden: enthousiast, flexibel en verbindend.

Iedere Bredanaar in beweging

De komende jaren zet Breda Actief in op:

  • Divers beweegaanbod afgestemd op de behoefte van de inwoners
  • Het verbeteren van de kwaliteit van sport en bewegen
  • Adviseren over sport- en beweegstimulering
  • Zichtbaarheid van sport en bewegen

V
I
S
I
E

Agenda