Middel 1

Vrijdag 17 april stonden eigenlijk de Koningsspelen op de planning voor zo’n 7.000 Bredase basisschoolleerlingen. Door het coronavirus, gaat dit evenement vol sport- en spelplezier dit jaar niet door. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft Breda Actief toch iets leuks voor de kinderen in petto: de Koningsspelen LIVE!

Een vijftal sportcoaches van Breda Actief gaan vrijdag live op YouTube. Vanuit huis kunnen kinderen meedoen met een heuse Koningsspelen-quiz. Antwoord geven op de vragen kunnen ze via de webtool Kahoot. De quiz bestaat uit 5 rondes met na elke ronde een energizer om lekker in beweging te blijven.

Om 11.00 uur start de quiz voor de onderbouw en om 13.00 uur kan de bovenbouw meedoen.

Hoe doe je mee?

  • De livestream wordt uitgezonden via www.youtube.com/user/bredaactief/live.
  • De quiz kan je meespelen via kahoot.it.
  • Je moet dus eigenlijk twee vensters open hebben staan: eentje waar je de live uitzending kan zien, en eentje waarop je de quiz mee kan spelen. Dat kan door bijvoorbeeld een laptop én een tablet of telefoon te gebruiken, maar je kan bijvoorbeeld ook twee vensters naast elkaar openen op je laptop of tablet. Hoe dat moet, kun je hier lezen: IpadAndroid-tabletlaptop.
  • De code, oftewel de ‘Game PIN’ om de quiz te kunnen spelen, krijg je vrijdag via de live stream te horen. Je hebt geen account nodig.

Terugkijken en uitslagen

Wat een feestje was het afgelopen vrijdag! Bijna 2.000 kinderen deden mee aan de quiz via de livestream! Wij hebben genoten en hopelijk jullie ook!

Heb je de livestream gemist?

Benieuwd als hoeveelste jij bent geëindigd? Of wil je weten welke antwoorden je goed en fout had geantwoord?

Agenda