Middel 1

Koningsspelen 2022 ‘Mooie fijne dag om lekker te sporten met mijn vrienden’

Vrijdag 22 april stond de 10e editie van de Koningsspelen op het programma met als thema Voel Je Fit. Breda Actief organiseerde samen met studenten, stagiaires en 34 basisscholen afwisselende sport- en spelactiviteiten voor zo’n 8500 kinderen. Het was prachtig weer voor een heerlijke sportdag!

De kinderen begonnen de dag met een gezond Koningsspelenontbijt. Met een goede bodem trapten duizenden kinderen af met de FitTop10. Nadat er flink was gedanst werd er gestart met de Koningsspelen. Er werd gevoetbald, gerugbyd, gedanst, gehockeyd en nog vele andere sporten beoefend. ‘Het is een mooie fijne dag om lekker te sporten met mijn vrienden’. Verteld Mattia, leerling van de Toermalijn. Ook waren de leraren en leraressen erg enthousiast: ‘zo leuk hoe jullie dat elk jaar regelen en ook dit jaar weer met twee scholen.’ Verteld een juf van basisschool de Toermalijn. Naast al dat sporten kregen de kinderen tussendoor nog een lekker appeltje van Aartsenfruit.

Studenten
142 stagiaires hielpen tijdens de Koningsspelen mee met de activiteiten. De stagiaires kwamen van Fontys sportkunde, Fontys Alo, De Rooi Pannen, Curio Hospitality, Curio Sport en Bewegen, Graaf Engelbrecht en CIOS Goes. De Koningspelen waren goed bevallen. ‘Ik vind het leuk om te zien dat de kinderen lol hebben‘. Verteld Eefke, student De Rooi Pannen.

Nadat alle sportactiviteiten voorbij waren konden de kinderen op een welverdiende meivakantie.

Benieuwd naar hoe de Koningsspelen is verlopen? Bekijk dan de aftermovie

Agenda