Middel 1

“Was het maar elke dag Koningsspelen!”

Vrijdag 12 april was het weer tijd voor de grootste sportdag van Nederland: de Koningsspelen! Breda Actief organiseerde in samenwerking met basisscholen op 14 verschillende locaties in Breda afwisselende sport- en spelactiviteiten voor zo’n 7.000 kinderen. Het mocht dan af en toe wat frisjes zijn, er waren meer dan genoeg activiteiten om warm te blijven!

Voor ieder wat wils

Op alle locaties werden de Spelen geopend met het dansen van de Pasapas, het koningsspelenlied 2019 van Kinderen voor Kinderen. Daarna konden de kinderen zich de hele dag uitleven met allerlei verschillende spellen en clinics: van de Chinese Muur tot tennissen en van trefballen en rugby tot circustaferelen! Dat de dag goed in de smaak viel, bleek wel uit de enthousiaste reacties van de kinderen. “Het zou zo vet zijn als het elke dag Koningsspelen zou zijn! Behalve op zondag, want anders wordt het te veel!”.

Op de vraag wat het leukste was, konden de kinderen nauwelijks kiezen. Iedereen had wel zijn eigen favoriete activiteit. “Hockey was leuk omdat ik had gewonnen”, “Dansen was cool, maar wel vermoeiend want we hadden geen tijd om op adem te komen” en “Rugby, want ik had die sport nog nooit gedaan en het was eens wat anders”.

Organisatie

De organisatie van het sportieve festijn lag dit jaar in handen van de basisscholen samen met Breda Actief. Door de organisatie samen op te pakken, genoten nog meer kinderen van het beweegplezier tijdens deze feestelijke dag. Studenten van verschillende (sport)opleidingen begeleidden de activiteit. Ruim dertig verenigingen uit de buurt van de scholen zorgden voor clinics op de sportterreinen: tennis, handboogschieten, vechtsporten, dansen, hockey, voetbal, noem maar op… Het kwam allemaal voorbij!

Samenwerkingspartners

Om deze geweldige dag mogelijk te maken werkten Breda Actief en de basisscholen met meer dan 40 partners samen! Dankzij de hulp van Fontys Sporthogeschool, Cios Goes Breda, Vitalis sport & bewegen, Graaf Engelbrecht, De Rooi Pannen, Newman College, Teamplay@NAC, Deltalent, Gemeente Breda, Grote Broer/Grote Zus, Aartsenfruit, Jumbo, Albert Heijn en ruim 30 sportverenigingen werd deze dag in goede banen geleid!

BredaNu nam een kijkje bij de Koningsspelen in Bavel en maakte onderstaande rapportage.

Agenda