Inclusief
sporten

Middel 1

Sporten en bewegen is gezond, dat weet iedereen. Maar wist je dat ook iedereen kan bewegen? Ook al lijkt dit niet zo vanzelfsprekend? In Breda en omgeving zijn er veel mogelijkheden om te sporten. En het sportloket van Breda Actief kan je helpen een goede plek te vinden. Naast dat bewegen voor iedereen gezond is, is het ook nog eens super leuk! Je werkt aan je conditie en leert daarnaast een leuke nieuwe groep mensen kennen. Voor sommige mensen is sporten niet (meer) vanzelfsprekend. Toch zijn er zeker mogelijkheden. Bekijk ze hieronder! 

Op scholen

De sportcoaches van Breda Actief zijn ook te vinden op het speciaal onderwijs in Breda. Met het Special Heroes project maken kinderen kennis met allerlei sporten en ervaren ze hoe leuk het is om te sporten en bewegen.
Benieuwd wat Special Heroes allemaal doet?

Online sportzoeker

Heb je vroeger altijd gevoetbald, getennist of aan waterpolo gedaan? Wie weet kan dit nu nog steeds! In de beweegzoeker van Uniek Sporten staan tal van mogelijkheden waar jij terecht kan.

Hulp voor sportverenigingen

Is jouw club al toegankelijk voor iedereen? Veel sportverenigingen/beweegaanbieders staan open om mensen met een beperking als lid te verwelkomen, maar kunnen daarbij hulp gebruiken. Breda Actief biedt deze verenigingen ondersteuning zowel praktisch, maar vooral door middel van advies. Neem contact op met Janine van Gurp.

Evenementen en activiteiten

Regelmatig organiseert Breda Actief evenementen en activiteiten waar ook jij aan mee kan doen. Houd de evenementenkalender in de gaten! Benieuwd wat er in de rest van het land gebeurd? Kijk dan hier!

Meer informatie

Heb je vragen? Of ben je op zoek naar advies? Wij willen graag met jou aan de slag! Neem contact met ons op via: unieksporten@breda-actief.nl of bel naar 076 – 523 35 55 en vraag naar Claudia of Janine.

Agenda