Ik zoek
een sport

Middel 1

Het is belangrijk om veel te bewegen. Minimaal zo’n 30 minuten intensief, vijf dagen in de week. Bij Breda Actief willen wij iedereen aan het bewegen krijgen. Dit doen wij door sport en beweegactiviteiten in Breda aan te bieden. Maar ook door jou te helpen met zoeken naar een sport. Zo is er de sportintro voor basisschoolleerlingen en het beweegprogramma voor volwassenen en senioren, waarbij je (goedkoop) kennis kan maken met nieuwe sporten of beweegvormen. Ook geven verenigingen af en toe clinics bij bijvoorbeeld wijksportactiviteiten.

sportintro

Welke sport past bij mij?

Lekker bewegen zorgt voor betere leerprestaties, heeft een positieve invloed op de gezondheid én sociale vaardigheden. Maar hoe weet je nu welke sport bij je past? Via de Sportintro kun je bij diverse sportclubs in Breda allerlei sporten uitproberen. Het aanbod varieert van ijshockey tot schaken en volleybal en van reddingszwemmen tot wielrennen en avonturen bij de scouting. Maar ook nieuwe sporten zoals nunchaku-do, beeball of krav maga kun je vrijblijvend uitproberen.

Lieke Reinders, verenigingsadviseur, hoopt ook dit jaar op veel aanmeldingen. “De Sportintro is al jaren een succes in Breda. Kinderen kunnen nu eindelijk eens die sport uitproberen die er op tv zo gaaf uitziet. Of juist die ene sporttak ontdekken waar ze nog niet eerder van hebben gehoord. Doordat er steeds meer clubs meedoen, is het aanbod enorm divers. Van racketsporten tot water- en balsporten en van zomer- tot winteractiviteiten. Individueel of juist in teamverband. Er is echt voor ieder wat wils. Ook als je misschien nog niet zo sportief bent.”

Schrijf je hier in bij jouw favoriete (gratis) proefles! 

jeugdfonds sport & cultuur Breda

Gratis sporten voor kwetsbare kinderen

Wil jij graag sporten bij een vereniging of deelnemen aan een culturele activiteit? Maar heeft jouw gezin niet voldoende financiële middelen om dit te betalen? Dan is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda! Dit fonds betaalt voor jou de contributie/lesgeld en de benodigde attributen.

Klik hier voor meer informatie!

Agenda