Middel 1

“Het is de derde keer dat ik mee doe en ik kijk nu alweer uit naar de volgende vakantie”

Wat hebben we genoten van de X-kids activiteiten in de carnavalsvakantie. Tijdens deze editie van X-kids werd er lasergamen, tennissen, bunkertrefbal en een sporttoernooi georganiseerd in vier wijken van Breda. 

Kinderen uit verschillende wijken hebben zich goed kunnen uitleven tijdens de sportieve activiteiten die de sportcoaches van Breda Actief hadden voorbereid voor X-kids Carnaval. Van lasergamen in de Haagse Beemden tot een sporttoernooi in Brabantpark. Dat X-kids goed in de smaak viel, bleek wel uit de reacties van de kinderen. “Het is superleuk om tijdens de vakantie samen met vrienden toffe spelletjes te spelen”. 

Op de vraag wat  zij het leukste vinden van X-kids, wordt er verschillend gereageerd. De één vindt het leuk om in de vakantie sportief bezig te zijn. De ander vind het leuke binnen spelletjes te spelen. Ondanks het slechte weer was het al met al een succes.

Sport en spel op donderdag

In totaal zijn er vier activiteiten georganiseerd verspreid over 4 verschillende wijken in Breda. Zo was er in de sporthal Haagse Beemden lasergamen, waarbij de gymzaal werd omgebouwd tot één groot lasergameparcours met obstakels in het donker. Omdat er bij het lasergamen zoveel aanmeldingen waren, werden de deelnemers verdeeld in twee groepen. De ene helft ging lasergamen, de andere helft ging verschillende sportspelletjes spelen. In Hoge Vucht konden kinderen deelnemen aan tennisactiviteiten in samenwerking met de tennistrainers van Racket Academy. Er werd volop bunkertrefbal gespeeld in Princenhage en in Brabantpark was er een sporttoernooi georganiseerd met onder andere knotshockey, basketbal en voetbal.

Waarom X-kids?

X-kids wordt elke schoolvakantie georganiseerd voor kinderen en jongeren van 6 t/m 14 jaar om ze meer te laten bewegen door middel van sport en spel. Lijkt het jou ook leuk om volgende keer mee te doen? Houd dan X-kids pagina in de gaten voor meer informatie rondom activiteiten in de meivakantie!

Agenda