Middel 1

Winterchills

Tijdens de carnavalsvakantie was het alweer de tweede editie van Winterchills. Meer dan 500 Bredase jongeren vermaakten zich met verschillende on- en offline activiteiten.

NAC Fundag
Meer dan 70 kinderen kwamen af op de NAC Fundag. Iedereen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar kon hier volop voetballen, dansen, drummen en kickboksen bij Boykes Speelhoeve. De kinderen waren enthousiast: ‘Ik heb nog nooit meegedaan, maar ik vind het heel leuk. Ik heb al panna’s gegeven en gevoetbald bij de NAC-goal!’. Ook sportcoaches genoten zichtbaar. ‘Het is fijn om weer een keer onder de mensen te zijn en om met zo’n grote groep te kunnen sporten en plezier maken. Het is niet alleen voetbal, maar er is voor iedereen iets te doen!’, aldus sportcoach Nika.

Esports toernooien
In samenwerking met Gemeente Breda, NAC Maatschappelijk, mCon esports en Breda University, organiseerde Breda Actief twee esportstoernooien voor Bredase jongeren ouder dan tien jaar. Verdeeld over twee dagen zijn er ruim 200 potjes FIFA21 gespeeld en namen 50 Rocket League teams het tegen elkaar op. De finales werden door 218 gespannen kijkers live gevolgd via de Twitch livestream. Hier zagen zij dat de winnaar van het FIFA21 toernooi er vandoor ging met een Playstation Network Card, een gesigneerd NAC-shirt en een wedstrijd tegen Menno Bouwhuizen! Het beste Rocket League team kreeg ieder een Game Mania cadeaubon en een NAC-bal! Ook werd de best gepimpte Rocket League auto beloond met een Kielegat pakket.

X-Kids sport & spelactiviteiten
De gehele week waren de sportcoaches weer in de wijken van Breda te vinden en organiseerden zij verschillende sport & spel activiteiten. Zo kon je bijvoorbeeld meedoen aan het bubbelvoetbal of BMX’en! Ruim 100 Bredase jongeren hebben hiervan genoten. Lijkt jou dit ook leuk? Dan kan jij, ook nu school weer begonnen is, meedoen met de wijkactiviteiten. Benieuwd naar wat er te doen is voor jouw leeftijd? Bekijk het programma hier.

Agenda