Middel 1

Een sportieve, bezwete en onvergetelijke dag!

Vrijdag 5 oktober vond de zesde editie van de Special KIDS dag plaats. Op de zonnige atletiekbaan van SPRINT sportten 380 kinderen van het speciaal onderwijs en een reguliere basisschool gezellig samen. Hierbij was er keuze uit maar liefst 37 verschillende sport- en spelonderdelen. Samen met studenten van het Vitalis College en 20 verenigingen uit Breda en omgeving verzorgden de sportcoaches van Breda Actief dit. Het was een sportieve, bezwete en onvergetelijke dag!

Een dag vol plezier

In de ochtend verzamelden alle kids voor een warming-up met onze sportcoaches en mascotte Kees Konijn. De deelnemende scholen waren: Het Kasteel, De Zandberg en het Breda College. Tijdens de dag konden de kinderen hun lol op. Van polstokhoogspringen tot het kleuren van een T-shirt. En van BMX’en tot de acrobaat uithangen bij circus!

Samenwerkingen

De Special KIDS dag werd wederom gehouden bij SPRINT. Wouter Schelvis van de atletiekvereniging is erg enthousiast: “De Special KIDS dag is het jaarlijks hoogtepunt van het aangepast sporten. Waar regulier en speciaal onderwijs samenkomen. De samenwerking geeft mooi contact, soms zelfs vriendschappen bij de teams. Er zijn sporten waar de kinderen met een beperking in het voordeel zijn, omdat zij hier al dagelijks mee te maken hebben en dat is ontzettend leuk om te zien. De kinderen leren veel van elkaar.”

Naast SPRINT waren ook Stichting BAS, RKVV JEKA, Djazzle, golf van Marleen Timmers, Woenzini, KC Terda, Geoffrey Berens Academy,De Raadsheer, HSC Jeka, Alliance d’Amité, Enjoyoutdoors, Deltalent, HC Gilze Rijen, De Barons, breakdance met Yannick Huy, bootcamp met Jeroen Bakx, Mountain Network, NEVOBO en bocce met Pleun aanwezig. Daarnaast willen we onze sponsoren bedanken: Fonds gehandicaptensport, Dirk Kuyt Foundation, Fonds voor de Sport Breda en NOS NSF Grenzeloos Actief. Zonder deze samenwerkingen was de Special KIDS dag nooit zo’n succes geweest.

Nagenieten

Op onze Facebook-pagina hebben we een fotoalbum geplaatst, zodat we nog even kunnen nagenieten van deze mooie dag! De studenten van Vitalis College Sport & Bewegen hebben ook een toffe aftermovie gemaakt!

Meer weten?

Wil je meer informatie over de Special KIDS dag of aangepast sporten? Neem dan contact op met Annelies van der Linden via de mail of bel naar 076 – 52 33 555.

Agenda