Middel 1

4 Bredase teams in de halve finale van Cruyff Courts 6 vs 6

Op zondag 26 mei 2019 organiseert Breda Actief op Cruyff Court Haagse Beemden in Breda de halve finale van de Cruyff Courts 6 vs 6. De Bredase winnaars en de winnaars die voort zijn gekomen uit de kwartfinales van Roermond, Oosterhout en Den Bosch strijden dan om een finaleplek op het NK.

De Cruyff Courts 6 vs 6 is hét internationale voetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van basisscholen in Nederland. Naast Breda, worden er ook halve finales gespeeld in Zwolle, Rotterdam, Almere en Volendam. Het is de laatste stap voor de teams om zich te kunnen plaatsen voor hét NK Cruyff Courts 6 vs 6 op 29 juni in Nijmegen.

Bredase kampioenen
Afgelopen weken liet een recordaantal van 55 Bredase teams, zowel jongens als meiden, hun balvaardigheden zien tijdens de voorrondes. De jongens van De Griffioen en John F. Kennedy en de meiden van Dirk van Veen en Sterren van Morgen wonnen de stadsfinales en plaatsten zich daarmee voor de halve finale. Tweemaal acht teams gaan dan strijden voor een plekje in de finale. De eerste plek is voor het team dat de halve finale wint, de tweede plek gaat naar het team dat het meest sportief speelt en daarmee de Respect Award wint.

Kom de teams aanmoedigen!
Iedereen kan de teams tijdens de halve finale op Cruyff Court Haagse Beemden aan de Kesterenlaan komen aanmoedigen. De meiden starten om 11.00 uur met de wedstrijden en de jongens om 14.45 uur. Pannakoning Nasser El Jackson zorgt voor entertainment door met de teams een gezamenlijke warming-up te doen en rond de klok van twee een toffe freestyleshow op te voeren. Daarnaast kunnen fanatiekelingen, tussen de wedstrijden door, het opnemen tegen Team El Jackson in een potje pannavoetbal en kan er worden meegedaan aan een hooghoudcompetitie.

Programma halve finale meiden:
10:45
     Warming-up meidenteams onder leiding van Nasser El Jackson
11:00     Start wedstrijden
14:00     Einde toernooi en prijsuitreiking

14:15     Freestyle show Team El Jackson

Programma halve finale jongens:
14:30 
   Warming-up jongensteam onder leiding van Nasser El Jackson
14:45     Start wedstrijden
17:45     Einde toernooi en prijsuitreiking

Sportiviteit en respect
Respect is een belangrijk onderdeel van dit voetbalkampioenschap. Zo tekenen de spelers voor de wedstrijd een respectvlag, waarmee ze aangeven elkaar te respecteren, zowel op als naast het veld. Door het meeste respect te tonen kunnen kinderen ook verder komen in het kampioenschap.

Agenda