Middel 1

Bredaas team naar finale Cruyff Courts

Afgelopen zondag, 26 mei, was de halve finale van de Cruyff Court 6 vs 6 kampioenschappen in Breda. 8 jongens- en 8 meidenteams uit verschillende steden streden om een plek in de landelijke finale. 

Niet alleen de teams konden aan de gang, ook voor de toeschouwers was er genoeg te beleven. Zo konden ze het opnemen tegen Freestyle Team El Jackson in een potje pannavoetbal, genieten van de freestyle show die Nasser El Houjoui opvoerde, een stoer parcours afleggen met de BMX én de bal zo vaak mogelijk weten hoog te houden tijdens “Keep it Up”. Bij dit laatste kreeg degene die het vaakst wist hoog te houden in de ‘NAC-arena’ een nieuwe voetbal. Het record werd gezet door een jongen uit Maastricht: 716 keer!

Maar waar het natuurlijk allemaal om draaide: het voetbaltoernooi! Er werden in totaal 30 wedstrijden gespeeld: poulewedstrijden, kruisfinales en uiteraard een jongens- en meidenfinale. Met trots kunnen we zeggen dat we ook een Bredaas team in de finale hebben! Het jongensteam van De Griffioen versloeg in de finale het team van JFK (ook uit Breda). Op 29 juni strijden zij in Nijmegen voor de titel “Cruyff Court Kampioen 2019”.

Het was een heerlijke dag. Sportiviteit, gezelligheid en positieve reacties van deelnemers, ouders, toeschouwers en coaches. Er wordt nu al gevraagd wanneer de Cruyff Courts kampioenschappen van 2020 beginnen, maar dat duurt nog een jaartje. Eventjes geduld nog, we genieten eerst nog even na van deze mooie editie.

We wensen alle teams heel veel succes op de landelijke finale in Nijmegen (maar team Griffioen net een beetje extra succes 😉 ).

Agenda