Coronactief

Middel 1

Vanwege het coronavirus heeft Breda Actief een hoop van haar activiteiten afgelast. Gelukkig zijn vanaf 4 mei de maatregelen versoepeld. Daardoor mogen onze sportcoaches weer buitensport organiseren! Kijk hier voor een wijksportactiviteit bij jou in de buurt.

Blijf je liever nog even binnen? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden om in beweging te blijven! Bekijk de tips hieronder voor kinderen, volwassenen & senioren, met een beperking of als je meer informatie over corona zoekt.

  • Cruyff Courts 6 vs 6 – afgelast (11 maart t/m 15 april)
  • Wijksport – geen activiteiten tot 1 juni
  • Wandel Challenge – startdatum uitgesteld 
  • Citytrainer – lopende cursus on hold 
  • Ontdek je Talent – lessen on hold
  • Koningsspelen – afgelast (17 april)
  • X-kids Meivakantie – afgelast  (27 april)
  • Fietsestafette – afgelast (3 juni)

In samenwerking met Jeugdwerk Surplus en Stichting Social Work maakten we een filmpje waarbij we jongeren oproepen om niet meer de straat op te gaan.

Volgens jeugdwerker Joost zijn Bredase jongeren al goed bezig: “We zien dat het aantal jongeren dat op voetbalveldjes, parken en pleinen rondhangt al een stuk minder is geworden. Maar dat betekent niet dat het niet meer wordt gedaan! Met dit filmpje vragen we de jeugd die nog gezamenlijk in openbare ruimtes te vinden is om ook binnen te blijven.”

Wijksportcoach Jaap licht toe: “Het is natuurlijk ook gek. We moedigen de jeugd normaal gesproken aan om buiten te komen sporten. Nu drukken we ze op het hart om thuis te blijven. Maar alleen zo stoppen we de verspreiding van het virus.”

Bekijk het filmpje hieronder!

De sportcoaches van Breda Actief hebben twee bundels gemaakt vol afwisselende spellen die je alleen of met z’n tweeën kan doen. Voor iedere basisschoolleerling is er wel iets leuks. Klik op de afbeelding hiernaast om aan de slag te gaan!

Ook in deze hectische tijden staan de adviseurs van MOOIWERK voor sportaanbieders klaar. Op mooiwerkbreda.nl/sportaanbieders-corona kunnen sportverenigingen terecht voor informatie over het coronavirus en wat dit betekent voor de vereniging. Ook is er een uitgebreid overzicht gemaakt met veelgestelde vragen met antwoorden uit Breda, dat wellicht al een hoop van je vragen kan beantwoorden.

Coronactief voor kinderen

De sportcoaches van Breda Actief hebben een bundel gemaakt vol afwisselende spellen die je alleen of met z’n tweeën kan doen! Voor iedere leeftijd was leuks!

Na het succes van de eerste bundel, besloten de sportcoaches van Breda Actief een tweede bundel vol spellen te maken die je alleen of met z’n tweeën speelt!

En of de beweegbundels nog niet genoeg waren, heeft Breda Actief ook nog een Vakantie Doeboek gemaakt voor deze meivakantie, vol puzzels en spelletjes. 

Elke doordeweekse dag plaatst Breda Actief een Coronactief Challenge, waarin je wordt uitgedaagd om de oefening na of zelfs beter te doen!

Met verrasjezelf.nieuweveste.nl kun je ontdekken, spelen en leren vanuit thuis: muziek maken, dansen, programmeren, lees- en luistertips en nog veel meer! 

Deltalent geeft live trainingen via Facebook. Elke keer afwisselende trainingen met verschillende sporten.

Na een inspanningsmoment, is het goed om even te ontspannen. Voor wat afwisseling tijdens het thuisonderwijs, heeft Squla 10 energizers op een rijtje gezet.

Gymspiratie maakte een overzicht met gymactiviteiten voor thuis! Van huiswerkkaarten tot filmpjes en van challenges tot spellen die je kunt downloaden!

Elke werkdag geven bekende sporters bij Zappsport@home workouts om kinderen thuis te laten bewegen. Ook op Youtube!

Kinderen voor Kinderen plaatst elke doordeweekse dag om 12.00 uur een video op hun Youtube-kanaal om je te helpen thuis te blijven bewegen!

Coronactief voor volwassenen & Senioren

Kijk naar Breda in Beweging. Iedere ochtend om 11.00 uur een nieuwe aflevering op BredaNu, maar natuurlijk ook online terug te vinden!

Bredase sportscholen Black&White, BRESS, Meditfit Breda, Snap Fitness, Fit For Free en Rawfit geven je oefeningen en tips om toch in beweging te blijven. 

Bekende sporters van TeamNL laten zien hoe je met beperkte ruimtes en mogelijkheden toch aan je dagelijkse beweging kan komen. 

Olga Commandeur van Nederland in Beweging deelt wekelijks een trainingsschema voor thuiszittend Nederland. Elke dag nieuwe oefeningen en tips!

Elke werkdag om 10.00 uur gaat ANBO live op Facebook om op een laagdrempelige manier stoel-yoga aan ouderen te geven. Alle lessen zijn hier terug te kijken.

Fysiopraktijk Monné Zorg & Beweging heeft een reeks thuis workouts opgenomen om lekker van de bank af te komen!

Anjo van Fit for Life geeft normaal gesproken beweeg-activiteiten in groepsverband voor senioren. Nu doet ze dat alleen en online, voor jou!

Coronactief met een beperking

Op TOPFIT zijn beweegvideo’s te vinden voor mensen met allerlei verschillende soorten beper-kingen. Iedereen kan de training van 15 minuten meedoen!

Tijdens de #STAYFITCHALLENGE roepen Welzorg en RSR je op om leuke filmpjes of verhalen te delen met jouw beweegtips voor thuis én steun je tegelijkertijd de Tik een Euro-collecte!

Moet jij nog even wachten totdat je het sporten (weer) kan oppakken? De fysiotherapeuten van SDW plaatsen elke dag een leuke uitdaging op hun Youtube-kanaal. Doe je mee?

Informatie over corona

Op de website van Gemeente Breda vind je informatie en de laatste updates over het coronavirus.

Op de pagina van de Rijksoverheid lees je welke maatregelen en spelregels op dit moment gelden met betrekking tot sporten.

Wil jij je graag inzetten voor een ander? Op de website van MOOIWERK vind je een overzicht van Bredase initiatieven die je vanuit thuis kunt doen!

Het Nederlands Jeugdinstituut legt uit hoe kinderen, jongeren, ouders en professionals om kunnen gaan met de ‘nieuwe’ thuisblijfsituatie.

Tijdens de coronatijd is er minder ruimte om even een momentje voor jezelf te nemen. Deze tips kunnen helpen om de spanning in huis te verminderen.

Heb jij een (zorg)vraag? Neem dan contact op met Zorg voor elkaar Breda. Bel van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur naar 076 – 525 15 15.

Lies Scaut schreef een kinder- verhaal over het coronavirus. Voor laaggeletterden en mensen met een (licht) verstandelijke beperking is er uitleghulp Steffie!

Heb je nog vragen? Onze consulenten en sportcoaches werken zoveel mogelijk vanuit huis. Je kunt dus gewoon contact met ons opnemen!

Agenda