Middel 1

Citytrainers Junior gaan aan de slag!

50 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool de Hoogakker en basisschool de Rietvink hebben de cursus Citytrainer Junior succesvol afgerond en zijn klaar voor de praktijk!

Voor het derde schooljaar op rij gaven sportcoaches Michel en Erik de cursus Citytrainer Junior. De leerlingen kregen 4 weken lang theorie- en praktijklessen in het voorbereiden van beweegactiviteiten, het uitvoeren van lessen en het omgaan met conflicten.

Eindopdracht
Na de lessen was het tijd voor de eindopdracht. Tijdens deze eindopdracht organiseerden en begeleidden de leerlingen in drietallen een beweegactiviteit voor leerlingen uit groep 3 en 4. “Het is onwijs vet om te zien dat ze zich gaan opstellen als rolmodel en deze rol ook echt serieus nemen. Dat doet het zelfvertrouwen erg goed!”, aldus sportcoach Michel.

Praktijk
Na het behalen van de eindopdracht zijn alle Citytrainers Junior nu klaar om te starten in de praktijk! Gedurende het schooljaar gaan zij zich inzetten voor hun eigen basisschool of helpen zij mee in hun eigen wijk met de sportcoaches van Breda Actief. Na de praktijkervaring ontvangen de leerlingen het Citytrainer Junior certificaat.

Meer informatie?
Lijkt dit jou ook wat en wil jij jouw school aanmelden? Of wil je meer informatie over de cursus? Kijk dan op onze Citytrainer Junior pagina! 

 

Agenda