Middel 1

Ervaring van Citytrainer Tariku

We vroegen Tariku, 17 jaar oud en fanatiek fitnesser en hardloper, of hij wilde vertellen over zijn ervaring met de cursus Citytrainer. “Tuurlijk!”

Waarom Citytrainer?
“Op de stagemarkt van school kwam ik in gesprek met iemand van Citytrainer. Zij vertelde mij over deze cursus en het sprak me meteen aan. Wat goed uitkwam is dat ik vanuit mijn middelbare school nog een maatschappelijke stage moest doen en dat ik kon mooi combineren.”

Wat verwachtte je? En wat heb je geleerd?
“Ik verwachtte dat de cursus Citytrainer veel formeler zou zijn. Dat was het helemaal niet! Ook dacht ik dat het veel theorie zou zijn maar het was het meer doen dan luisteren. Tijdens de cursusavonden ben je met een klein groepje wat fijn is, want dan is er voor iedereen aandacht. Ik vond al dat ik goed voor een groep kon staan en presenteren, maar lesgeven is iets heel anders. Citytrainer heeft me geleerd om je te verdiepen in de doelgroep die je les gaat geven. Dat vond ik heel nuttig, want daar ga je beter les door geven!”

Praktijkstage, vertel!
“Mijn praktijkstage heb ik gelopen bij voetbalvereniging Baronie in Breda, omdat ik voetbal een leuke sport vind en het precies paste bij mijn beschikbaarheid. Ik gaf daar training aan een jeugdteam. Je leert dat de voorbereiding heel belangrijk is. Daardoor kon ik de kinderen meteen aan het werk zetten. Het leiding geven ging me ook goed af, want er werd goed naar mij geluisterd. Wat me het meest bijblijft van mijn praktijkstage is dat je een band opbouwt met je eigen team. Ze vonden het echt jammer dat ik wegging. Dan weet je toch dat je het ergens voor hebt gedaan.”

Wat heeft Citytrainer jou gebracht?
“Je leert op een leuke en afwisselende manier lesgeven! Daarnaast heb ik door de cursus Citytrainer mij als persoon een stuk beter ontwikkeld. Je leert om zelfverzekerder voor een groep te staan en daar heb je altijd wat aan, denk bijvoorbeeld aan presentaties op school en later in je werk.”

Zou jij de cursus aan anderen aanraden?
“Jazeker, ik zou het iedereen aanraden! Het is een goede plek om jezelf te ontwikkelen, je kunt je energie kwijt, je leert omgaan met heel veel verschillende situaties en je hebt gewoon een leuke tijd met elkaar. En als je klaar bent met de cursus krijg je een certificaat dat ook nog eens goed staat op je CV!”

Agenda