Middel 1

ervaring van Citytrainer LENA

Als je aan Lena vraagt of andere mensen mee zouden moeten doen aan de cursus Citytrainer, dan heeft ze een duidelijk antwoord: “Ik zou het iedereen aanraden omdat het een hele leuke ervaring is en omdat je jezelf ontwikkelt op zo veel verschillende vlakken.’’ Lees hieronder haar verhaal! 

Stel jezelf eens voor!

“Ik ben Lena,  ik ben 19 jaar en ik woon in Breda maar ik ben geboren in Zwitserland. In mijn vrije tijd ben ik veel met muziek bezig zoals gitaar spelen en zingen. Verder heb ik heel mijn leven volleybal gespeeld, maar daar ben ik nu even mee gestopt.”

Waarom de Citytrainer cursus?  

“Ik schreef mij in voor de cursus Citytrainer omdat ik me had ingeschreven voor het CIOS. Ik wilde kijken of het lesgeven iets voor mij was. Ook gaf ik veel volleybaltraining en wilde ik mezelf daarin verbeteren. Uiteindelijk heb ik niet voor het CIOS gekozen, maar ben ik verder gegaan op havo. Ik ben er wel achter gekomen dat lesgeven iets voor mij is!’

In de praktijk!

“Mijn praktijkstage heb ik op verschillende plekken gedaan. Dat maakte het interessant omdat je met andere doelgroepen in aanraking komt en je steeds weer nieuwe dingen leert. Zo gaf één van de cursusleiders van Citytrainer gymles op verschillende basisscholen. Ik mocht met haar meelopen en soms ook de les over nemen. Het bleek toen dat ik goed met kinderen kon omgaan en dat ik ze tijdens de lessen extra kon motiveren. Ik heb veel geleerd rondom het lesgeven: hoe je een les opbouwt, je houding voor de groep, maar bijvoorbeeld ook ideeën wat voor lessen je kunt geven.

Een ander deel van mijn praktijkstage heb ik gedaan bij Breda Actief. Met een aantal medewerkers van daar organiseerde ik een beachvolleybal trainingskamp bij Breda Beach.”

Citytrainer in één zin…

“Naast alles wat je leert over het lesgeven, ontmoet je ook nieuwe mensen die je anders nooit had ontmoet.”

Wat maakt Citytrainer nou zo leuk?

“Je komt in een nieuwe groep met zoveel diversiteit! Iedereen is anders en heeft een ander verhaal en dat is zo tof! Ondertussen breid je je netwerk ook nog eens uit!”

Cursus citytrainer

Als Citytrainer ben je in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Op deze manier breiden we het sport- en beweegaanbod uit voor inwoners van de gemeente Breda. Dit met als doel om nog meer inwoners in de gemeente Breda bij de stad te betrekken! Als leeftijdsgenoot weet je tenslotte beter aan welke activiteiten er behoefte is.

Lees meer

Agenda