Middel 1

ervaring van Citytrainer Ilja

Vertel!
“Ik ben Ilja en heb in het seizoen 2017/2018 de cursus Citytrainer gevolgd. In mijn vrije tijd ben ik graag sportief bezig met handbal en fitness, maar ik hou ook van gitaar spelen en af en toe werk ik bij de Albert Heijn.”

Waarom Citytrainer?
‘’Vanuit mijn middelbare school moest ik een maatschappelijke stage lopen en daarom bezocht ik de vrijwilligersmarkt. Op deze markt kwam ik in aanraking met Citytrainer . Ik was zo enthousiast dat ik me ter plekke heb ingeschreven! Wat mij heel erg aansprak was het sportieve gedeelte en het lesgeven. Ten eerste omdat ik zelf ook sportief ben, maar ook om beter te worden in lesgeven omdat ik naar de politieacademie wil. Ik heb me al ingeschreven voor de vooropleiding van de politieacademie en deze opleiding sluit mooi aan bij mijn Citytrainer cursus.’’

Wat verwachtte jij te leren bij Citytrainer?
“Wat ik graag wilde leren bij de cursus was om beter voor een groep te staan en op die manier meer zelfvertrouwen te krijgen. Ik wilde ook graag een nieuwe ervaring met nieuwe mensen en meer inhoudelijk leren over sportlessen.”

En, gelukt?
“Jazeker alles wat ze je beloven te leren over het lesgeven en de activiteiten daar omheen maken ze waar.

Wat heeft Citytrainer jou gebracht?
“Een heleboel, bijvoorbeeld tijdens mijn extra sportlessen BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij)  op de middelbare school. Tijdens deze lessen kreeg ik de kans om sportlessen te verzorgen aan de onderbouw. Ik had een enorme voorsprong met het lesgeven en had ook veel ideeën over leuke spelletjes en sporten. Dat was echt een goed gevoel!”

Wat ik echt heel tof vond!
“Tijdens mijn praktijkstage gaf ik handbaltraining op mijn vereniging aan een team. Elke week wanneer ik les aan hen gaf, waren de kinderen enthousiast om mij te zien. Dat was echt heel tof! Maar behalve dat, is het natuurlijk ook hartstikke gaaf om het team beter te maken door trainingen en aanwijzingen die ik geef.”

Tot slot, wat betekent Citytrainer voor jou?
“Citytrainer is voor mij een leuke en leerzame ervaring geweest. Ik zou het iedereen aanraden die het nog niet heeft gedaan, want je hoeft niet een topsporter te zijn om les te kunnen geven!

 

Cursus citytrainer

Als Citytrainer ben je in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Op deze manier breiden we het sport- en beweegaanbod uit voor inwoners van de gemeente Breda. Dit met als doel om nog meer inwoners in de gemeente Breda bij de stad te betrekken! Als leeftijdsgenoot weet je tenslotte beter aan welke activiteiten er behoefte is.

Lees meer

Agenda