Citytrainer
Breda

Middel 1

Word citytrainer in Breda

Ben je gek op sport? Barst je van de (sport)ideeën en heb je hart voor Breda? Word Citytrainer zodat jij vette evenementen en activiteiten kan organiseren in Breda!
citytrainer

Wat is Citytrainer?

Veel jonge mensen hebben het druk, jij vast ook. Je verdeelt je tijd tussen vrienden, school, hobby’s, vrije tijd en ondertussen moet je ook nog nadenken over je toekomst. Maar wat als je alles kan combineren?

Als Citytrainer ben jij hét sportieve gezicht van jouw stad! De cursus leert je zelfstandig sportieve en culturele activiteiten te organiseren en begeleiden. Met én voor jouw vrienden. Niemand weet beter dan jijzelf aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt in jouw omgeving. Op deze manier kun je iets terug doen voor jouw stad, wijk of vereniging. Inzetten op je talenten en op die manier iets betekenen voor anderen, dat is de kracht van Citytrainers! 

Hoe werkt het?

Wij helpen jou alles uit je talent te halen. De Citytrainer cursus is een gratis cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. Je neemt deel aan 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Je hebt geen tijd om stil te zitten, want tijdens deze praktijklessen gaan we al actief aan de slag! Onderwerpen die tijdens de lessen aan bod komen zijn onder andere:

  • Presenteren
  • Lesopbouw
  • Aanpassen van activiteiten
  • Conflicthantering
  • Kennis over doelgroepen
  • Werving en selectie
  • Sportieve activiteiten organiseren

Als je de theorie succesvol hebt afgerond, ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je in de praktijk aan de slag. Bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten doe je 15 uur praktijkervaring op. Onder begeleiding van een coach organiseer je een sportieve activiteit of een cultureel event. Je wordt onder andere beoordeeld op houding en uitvoering van deze activiteit. Kom maar op met jouw sociaal, sportief en organisatietalent! 

En dan?

Een Citytrainer is in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Als de theorie en praktijk succesvol afgerond worden, krijg je een erkend certificaat en mag je je officieel Citytrainer noemen. Dan mag je ‘los’ in de wijk met eigen toffe ideeën! Samen met Breda Actief ga je dan vette sportevenementen vol adrenaline organiseren. Organisaties van evenementen weten jou ook te vinden, waardoor je een sportieve en positieve bijdrage kan leveren aan je stad of wijk. 

Nadat de cursus afgerond is, kun je geselecteerd worden voor een vervolgprogramma: het Krajicek Scholarship. Een Scholarschipper is iemand die bewoners uit de wijk enthousiast maakt om te gaan sporten door middel van spel- en sportactiviteiten. Hierdoor kan jij groeien tot een rolmodel in de wijk.

Wil jij een Citytrainer worden? 

> De eerst volgende citytrainer cursus voor jongeren start op 23 oktober 2023. Neem contact op voor informatie. 
 

Ben jij minimaal 15 jaar oud en kun je zelfstandig werken? Schrijf je dan in! Of je zelf nou op voetbal, tennis of hockey zit of graag bezig bent met sporten als skaten en dansen. Dat maakt niet uit! Alles kan! Na jouw inschrijving volgt een kennismakingsgesprek waarin je samen met onze sportcoach kijkt waar jouw wensen en talenten liggen!

Nog twijfels?

Lees je liever eerst ervaringen van voorgangers voordat je overtuigd bent? Lees dan het interview met Daniël, Ilja, Lena en Tariku of check de video hieronder! Daarin brengen we Citytrainers Thijs, Noah, Jennifer en Chris in beeld en vertellen ze wat Citytrainer hen heeft gebracht.

Vergeet niet onze Facebookpagina en
Instagrampagina te checken om te zien wat er allemaal speelt rondom Citytrainers en hoe zij zich inzetten in Breda!

Citytrainer in beeld

Meer informatie

Weet je nog niet zeker of de cursus iets voor je is? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mark de Brouwer, projectleider Citytrainer. Hij kan je alles vertellen over de cursus!

Ben jij een organisatie?

Dan kijken wij graag samen met jou hoe het programma Citytrainer Breda van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie, voor de jongeren én de stad Breda. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Voor vragen en voor een gesprek:

citytrainers JONGEREN, volwassenen & senioren

De cursus Citytrainers Jongeren, Volwassenen & Senioren is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen in de leeftijdscategorie van 15-34 jaar en vanaf 35 jaar. Als Citytrainer ben je in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Op deze manier breiden we het sport- en beweegaanbod uit voor inwoners van de gemeente Breda. Dit met als doel om nog meer inwoners in de gemeente Breda bij de stad te betrekken. Als leeftijdsgenoot weet je tenslotte beter aan welke activiteiten er behoefte is.

Lees meer

citytrainers Junior

Waarom wachten met de cursus Citytrainer tot de jeugd 15 jaar is? Ook nu al kunnen ze hun talenten inzetten! Sinds 2018 is er ook de cursus Citytrainer Junior: een cursus speciaal voor Bredase leerlingen uit de groepen 7 en 8. De kinderen die hieraan meedoen kunnen spelactiviteiten leiden voor andere leerlingen op en rond de school.

Lees meer

Agenda