Middel 1

Citytrainer Breda

Ben je gek op sport? Barst je van de ideeën? En heb je hart voor jouw stad? Word Citytrainer en organiseer vette events vol adrenaline! De volgende cursus gaat op 28 oktober van start. Meld je aan!

Als Citytrainer ben jij hét sportieve gezicht van jouw stad! De cursus leert je zelfstandig activiteiten te organiseren en te begeleiden. Want niemand weet beter dan jijzelf aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt in jouw omgeving. Op deze manier kun je iets terug doen voor je stad, wijk of vereniging. Inzetten op je talenten en op die manier iets betekenen voor anderen, dat is de kracht van Citytrainers! 

Bekijk onderstaand filmpje waarin vier Citytrainers vertellen wat de cursus hen heeft gebracht!

Hoe gaat het in zijn werk?

De Citytrainer ‘Ik train mijn Stad’ is een gratis cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten, 2 follow-upbijeenkomsten en één eindpresentatie. Als je dit succesvol hebt afgerond, ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je van start in de praktijk onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten doe je 15 uur praktijkervaring op. Je wordt onder andere beoordeeld op houding en uitvoering van je eigen activiteit. Kom maar op met jouw sociaal, sportief en organisatietalent!

En dan…?

Een Citytrainer is in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Als de theorie en praktijk succesvol afgerond worden, krijg je een erkend certificaat en mag je je officieel Citytrainer noemen. Dan mag je ‘los’ in de wijk met eigen toffe ideeën! Samen met Breda Actief ga je dan vette sportevents vol adrenaline organiseren. Organisaties van evenementen weten jou ook te vinden, waardoor je een sportieve en positieve bijdragen kan leveren aan je stad of wijk. 

Nadat de cursus afgerond is, kun je geselecteerd worden voor een vervolgprogramma: het Krajicek Scholarship. Een Scholarschipper is iemand die bewoners uit de wijk enthousiast maakt om te gaan sporten door middel van spel- en sportactiviteiten. Hierdoor kan jij groeien tot een rolmodel in de wijk.

Wil jij een Citytrainer worden?

Ben jij minimaal 15 jaar oud en kun je zelfstandig werken? Schrijf je dan in! Of je nu skatet, danst, voetbalt, basketbalt, of een andere sport doet, dat maakt niks uit. Het gaat om jouw wensen en talenten! Lees je liever eerst ervaringen van voorgangers? Lees dan het interview met Ilja, Lena en Tariku.

De volgende cursus gaat op 28 oktober 2019 van start. Schrijf je nu in voor de cursus Citytrainer Breda! 

Wil jij op de hoogte blijven van Citytrainers Breda of een kijkje nemen op welke manier en welke locaties Citytrainers zich inzetten, neem dan een kijkje op onze Facebookpagina of Instagrampagina!

Ben jij een organisatie?

Dan kijken wij graag samen met jou hoe het programma Citytrainer Breda van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie, voor de jongeren én de stad Breda. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Voor vragen en voor een gesprek kun je een e-mail sturen naar Citytrainer Breda of bellen naar 076  52 33 555.

citytrainers volwassenen & senioren

De cursus Citytrainers Volwassenen & Senioren is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen vanaf 35 jaar. Als Citytrainer ben je in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Op deze manier breiden we het sport- en beweegaanbod uit voor inwoners van de gemeente Breda. Dit met als doel om nog meer inwoners in de gemeente Breda bij de stad te betrekken. Als leeftijdsgenoot weet je tenslotte beter aan welke activiteiten er behoefte is.

Lees meer

citytrainers Junior

Het kleine broertje van de cursus Citytrainer ‘ik train mijn stad’ is geboren! Voorheen mochten alleen jongeren vanaf 15 jaar deelnemen. Sinds 2018 is er ook een opleiding voor Bredase groep 8 leerlingen genaamd Citytrainer Junior. De kinderen die hieraan meedoen kunnen spelactiviteiten leiden voor leerlingen uit de onderbouw. Bij KBS De Weerijs vond de pilot plaats en dat was een succes!

Lees meer

Agenda