Citytrainer
Breda

Middel 1

Ben je gek op sport? Barst je van de ideeën? En heb je hart voor jouw stad? Word Citytrainer en organiseer vette events vol adrenaline! 

Niemand weet beter aan welke activiteiten er behoefte is, wat vernieuwend en uitdagend is en hoe je elkaar op de hoogte houdt dan jijzelf. Kom maar op met jouw sociaal, sportief en organisatietalent!

Bekijk hier het laatste nieuws over Citytrainer Breda!

Hoe gaat het in zijn werk?

De Citytrainer ‘Ik train mijn Stad’ is een gratis cursus, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten, 2 follow-upbijeenkomsten en één eindpresentatie. Als je dit succesvol hebt afgerond, ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je van start in de praktijk onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Bij een sportaanbieder, vereniging, welzijnsorganisatie en/of wijk- en vakantie-activiteiten doe je 15 uur praktijkervaring op. Je wordt onder andere beoordeeld op houding en uitvoering van je eigen activiteit.

En dan…?

Een Citytrainer is in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Als de theorie en praktijk succesvol afgerond worden, krijg je een erkend certificaat en mag je je officieel Citytrainer noemen. Dan mag je ‘los’ in de wijk met eigen toffe ideeën! Nadat de cursus afgerond is, kun je geselecteerd worden voor een vervolgprogramma: het Krajicek Scholarship. Een Scholarschipper is iemand die bewoners uit de wijk enthousiast maakt om te gaan sporten door middel van spel- en sportactiviteiten. Hierdoor kan jij groeien tot een rolmodel in de wijk.

Wil jij een Citytrainer worden?

Ben jij minimaal 15 jaar oud en kun je zelfstandig werken? Dan kun jij een sportieve en positieve bijdrage leveren aan je eigen stad of wijk. Samen met Breda Actief ga je dan vette sportevents vol adrenaline organiseren. Denk aan sporten als skaten, dansen, voetbal en basketbal! Heb jij andere sporttalenten? Super, het gaat om jouw wensen en jouw talenten!

Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op via onderstaande link en wij nemen contact met je op. De volgende cursus zal in het najaar van start gaan.

Ik wil me inschrijven voor de cursus Citytrainer Breda. 

Ben jij een organisatie?

Dan kijken wij graag samen met jou hoe het programma Citytrainer Breda van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw organisatie, voor de jongeren én de stad Breda. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Voor vragen en voor een gesprek kun je contact opnemen met Citytrainer Breda. Ook kun je bellen naar 076  52 33 555.

citytrainers volwassenen & senioren

De cursus Citytrainers Volwassenen & Senioren is speciaal ontwikkeld voor mannen en vrouwen vanaf 35 jaar. Als Citytrainer ben je in staat om sportieve activiteiten of evenementen te organiseren en te begeleiden. Op deze manier breiden we het sport- en beweegaanbod uit voor inwoners van de gemeente Breda. Dit met als doel om nog meer inwoners in de gemeente Breda bij de stad te betrekken. Als leeftijdsgenoot weet je tenslotte beter aan welke activiteiten er behoefte is.

Lees meer

citytrainers Junior

Het kleine broertje van de cursus Citytrainer ‘ik train mijn stad’ is geboren! Voorheen mochten alleen jongeren vanaf 15 jaar deelnemen. Sinds 2018 is er ook een opleiding voor Bredase groep 8 leerlingen genaamd Citytrainer Junior. De kinderen die hieraan meedoen kunnen spelactiviteiten leiden voor leerlingen uit de onderbouw. Bij KBS De Weerijs vond de pilot plaats en dat was een succes!

Lees meer

Agenda