Middel 1

Bredase jeugd vermaakt zich tijdens de Streetwise Cup 2021

Wat een maand! Met 58 deelnemende teams was de Streetwise Cup in maart erg geslaagd. Jongens- en meidenteams uit verschillende wijken namen het tegen elkaar op voor de titel Streetwise Cup Kampioen van Breda.

Voorrondes
De voorrondes gingen op 10 maart bij SV SAB van start. Om half 3 klonk het eerste fluitsignaal en begon de strijd tussen de teams uit Zuid West en Noord West Breda. Op 17 maart speelden Noord Oost en Zuid Oost de tweede voorrondes bij SV Advendo. De dag begon wat regenachtig, maar gelukkig ging de zon nét voor de wedstrijden schijnen. De teams kenden elkaar al uit de wijk of van school. ‘’Het is leuk om ze samen een toernooi te zien spelen, normaal spelen ze samen op het schoolplein!’’ zei één van de coaches/ouders. De poulewinnaars van deze voorrondes gingen door naar de stadsfinale van 31 maart.

13 t/m 15 jaar
Sinds dit jaar was er ook een speeldag voor jeugd van 13 t/m 15 jaar.  Op 21 maart gingen zes fanatieke teams uit verschillende wijken de strijd met elkaar aan. Na een toernooi met goed en eerlijk voetbal kwam FC Wrina deze middag als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd!

Meidenmiddag
Op 24 maart was het de beurt aan alle meiden van Breda. Tijdens deze meidenmiddag bij SV Advendo lieten teams uit heel de stad zien hoe goed zij kunnen voetballen. Ook hier was de sportiviteit weer terug te zien. Zo vingen we aan de zijlijn een gesprek op: ‘Ik had beter moeten spelen’’, zegt een speelster. ‘’Maakt niet uit!’’, roept een teamgenoot. ‘’Bij de volgende wedstrijd hebben we nog een kans!’’

Respect Award
Naast de poulewinnaars plaatsten ook de twee sportiefste teams zich voor de stadsfinale. Met De Respect Award van NAC Maatschappelijk op zak, begonnen ook zij aan de finaledag. Deze prijs stimuleert kinderen niet alleen goed, maar ook fair te spelen. ‘’Wij doen vooral mee voor de gezelligheid’’, zei één van de winnaars van de Respect Award. ‘’De beker zetten we in de klas. Het is een leuke verassing dat we door zijn naar de finale!’’

Stadsfinale
Op 31 maart was het zo ver. De finale van de Streetwise Cup. Welk team was het beste van heel Breda? Het was een zonnige dag en daar genoten de kinderen én wijkcoaches zichtbaar van. ‘’We krijgen wat we verdienen! We begonnen in de kou en eindigen in de zon!’’ aldus sportcoach Jaap. De teams hebben gestreden voor wat ze waard zijn, maar er kan er maar één met de winst vandoor gaan! De Princeboys uit Princehage winnen de Streetwise Cup 2021, gefeliciteerd!

Helaas houdt het dit jaar op bij de stadsfinales en gaan de landelijke halve finales niet door. Hopelijk zien we jullie allemaal volgend jaar weer tijdens de Streetwise Cup!

Agenda