Bredase Beweegweek van start

Middel 1

Van maandag 21 t/m vrijdag 25 juni organiseert Breda Actief samen met studenten van Fontys Sportkunde en Fontys partnerships de Bredase Beweegweek. Ruim 1300 leerlingen op vijf basisscholen krijgen de hele week met verschillende en vooral vernieuwde sporten en trends te maken.

Gezonde leefstijl
Tijdens de Bredase Beweegweek worden leerlingen extra gestimuleerd om veel te bewegen en vooral heel veel plezier te maken. Bovendien is er aandacht voor andere aspecten van een gezonde leefstijl. Zo informeert de GGD over het belang van het drinken van water en hangt de JOGG verschillende gezonde recepten op in de school. Daarnaast krijgen alle leerlingen een stoere traktatie van de Aartsen Fruit Kids Foundation.

Programma
Leerlingen uit groep 7 en 8 gaan dit jaar een Water Challenge aan en proberen gedurende de week zoveel mogelijk zoete en ongezonde sappen te vervangen voor water. Om leerlingen hierbij te helpen ontvangen alle leerlingen een voedings- en waterkrantje om te lezen tijdens de pauzes. Ook de leerkrachten krijgen een extraatje deze week in de vorm van een waterbar, die ze met fruit naar een gewenst smaakje kunnen brengen. Aansluitend aan De Bredase Beweegweek is het NK atletiek op het terrein van A.V. Sprint in Breda. Eén dag van De Bredase Beweegweek staat dit jaar dan ook in het teken van deze sport.

Organisatie
Jaarlijks organiseren eerste jaars Fontys Sporthogeschool studenten de Bredase Beweegweek voor vijf Bredase basisscholen. Samen met sportcoaches van Breda Actief  stemmen zij met de basisscholen het programma van de week af. Alvast aanmelden voor de Bredase Beweegweek van volgend jaar? Dat kan door contact op te nemen via michel.verhagen@breda-actief.nl of tel. 076- 523 35 55.

Agenda