Middel 1

Breda Actief is klaar voor Koningsspelen 2021

De Koningsspelen komen eraan! Ook dit jaar helpt Breda Actief bij het organiseren van de Koningsspelen in Breda. In tegenstelling tot vorig jaar, worden de Koningsspelen weer op school gehouden. Samen met 30 Bredase basisscholen en ruim 8400 kinderen gaan we er, binnen de mogelijkheden, een sportief feestje van maken!

Met hier en daar wat aanpassingen gaan we er op vrijdag 23 april een sportieve en uitdagende dag van maken. Naast afwisselende sport- en spel activiteiten zijn er op verschillende locaties clinics van Bredase sportaanbieders.

Feestelijke opening
De dag wordt feestelijk geopend met zang en dans op het Koningsspelenlied Zij aan Zij, ook wethouder Daan Quaars zal hierbij aanwezig zijn! In dit vrolijke nummer zingen de kinderen dat iedereen mee moet kunnen doen, want samen is tenslotte alles leuker. Het lied sluit dus perfect aan bij het thema van dit jaar: IK+JIJ=WIJ.

Gezond tussendoortje
De ochtend van de Koningsspelen begint ieder jaar met een gezond én lekker ontbijt op school. Helaas kan het Koningsontbijt door de coronamaatregelen niet doorgaan. Wél krijgen alle kinderen uit Breda een appeltje getrakteerd van de Aartsen Kids Foundation! Zo heeft iedereen genoeg energie voor de hele dag en kan iedereen op een verantwoorde manier snacken.

Samen lekker sporten
Samen met studenten van De RooiPannen, Fontys Sportkunde, Curio sport en bewegen en ROC Tilburg sport en bewegen zorgen we ervoor dat Koningsspelen 2021 weer een onvergetelijke dag gaat worden! Wij hebben er zin in! Jullie ook?

Agenda