Middel 1

Professioneel rolstoeltennisser Maikel Scheffers en sportcoaches van Breda Actief houden bewoners in beweging

Op woensdag 13 mei verzorgde professioneel rolstoeltennisser Maikel Scheffers beweeglessen voor bewoners van zorginstellingen van Amarant in Breda. Deze lessen gaf hij samen met sportcoaches Annelies & Emily. Doel van de lessen is om iedereen te inspireren om ook nu vanuit thuis te blijven bewegen. En dat lukte! De bewoners deden actief en enthousiast mee vanaf hun tuin, balkon of vanachter het raam.

Bewegen juist nu belangrijk
Ouderen en mensen met een beperking of chronische aandoening worden nog steeds verzocht zo min mogelijk de deur uit te gaan. En toch is het voor hen juist nu extra belangrijk om voldoende te bewegen. Sporten houdt je namelijk gezond, fit en vrolijk. Maikel Scheffers: “Ik vind het een fantastisch initiatief. Heel bijzonder om mensen in deze tijd waarin veel beweegmogelijkheden zijn weggevallen, zeker als je in een rolstoel zit, te inspireren met speciale oefeningen.”

Enthousiaste bewoners
Het enthousiasme van de bewoners was groot en ze bewogen fanatiek mee. Na afloop kregen de deelnemers een beweegbingokaart met leuke, laagdrempelige oefeningen die ze zelf ook de komende tijd kunnen doen. Beweegcoach Janine van Uniek Sporten West-Brabant: “Het is zo belangrijk dat we in beweging blijven. Door te bewegen houd je namelijk je conditie op peil en verhoog je je weerstand. En dat zorgt er weer voor dat je minder snel ziek wordt.” Voor vragen over (thuis) bewegen of voor beweegadvies nu of na de coronacrisis, kunnen mensen met een beperking of chronische aandoening gratis terecht bij de beweegcoaches van Uniek Sporten West-Brabant.

Gratis beweegadvies
Sport kan in deze tijd namelijk echt het verschil maken, zowel mentaal als fysiek. De beweegcoaches van Uniek Sporten West-Brabant bieden mensen met een (lichamelijke) beperking het hele jaar door gratis hulp bij het vinden van een passende sport- of beweegvorm. Op de website breda.unieksporten.nl staan de contactgegevens van de beweegcoaches. Ook staan daar allerlei tips en initiatieven voor thuis bewegen.

Agenda