Middel 1

Goed nieuws voor liefhebbers van buitensporten en vooral van beachsporten zoals beachvolley, beachsoccer of -tennis. Vanaf vrijdag 6 augustus tot half september is op het Chasséveld (bij de bowling), een complete beachsportplek met 2 velden ingericht.

Het beachveld is vanaf vrijdag 6 augustus te gebruiken tussen 07.00 uur en 22.00 uur. Je moet je daarvoor wel eerst even inschrijven. Bij de velden staat de sportcontrainer, een uitklapbare container met allerlei sportelementen, opgesteld. Voor het gebruik van de sportcontrainer is geen extra reservering nodig.

Wethouder Boaz Adank: “Dit beachsportveld biedt dichtbij huis een sportieve aanvulling op de extra buitenruimte in onze stad om te bewegen en sporten. Je kunt je volley-skills voor deze populaire sport aan het strand nu met je vrienden op ons eigen sportstrandje oefenen.

Breda Actief voegt de beachsporten toe aan het diverse sportieve zomerprogramma SummerviBes. De sportcoaches begeleiden deze sporten en organiseren wedstrijdjes zodat de jeugd hiermee kennis kan maken. Nu nog duimen voor een zonnetje boven het veld en dan is de zomersfeer compleet.”

Reserveren
Iedereen is welkom tussen 07.00 uur en 22.00 uur. Kom met je familie, teamgenoten, klasgenoten of vrienden om bijvoorbeeld samen een wedstrijd te organiseren. Reserveren kan via https://sportaccommodaties.breda.nl. Onderaan deze pagina vind je het stappenplan om te reserveren.

Fietsenstalling
Kom je op de fiets, dan kun je deze gratis stallen in de fietsenstalling van het Turfschip. De fietsenstalling is geopend van 11.30 – 01.00 uur.  Er is geen horecavoorziening op deze plek, dus neem vooral genoeg water en eten mee.

Zomerprogramma
Het aanbieden van extra buitenruimte voor bewegen en sporten, maakt deel uit van het Maatregelenpakket aanpak corona 2021. De gemeente investeert in extra ruimte dichtbij huis voor jong en oud. Meer Bredanaars brengen als gevolg van coronamaatregelen de zomervakantie in de eigen stad door. Er is dus meer behoefte om te ontspannen en te bewegen op loop- en fietsafstand.

Kijk voor het hele zomerprogramma op www.summervibes.nl en www.bredabuiten.nl

Stappenplan reserveren

Agenda